Több helyen fél méter hó esett az Alpokban

Livigno, Olaszország
Livigno, Olaszország
Vágólapra másolva!
A Síelők.hu infromációi alapján péntek reggelre komoly havazás érte el az Alpok nagy részét. Ausztriában, Svájcban, Olaszországban és Franciaországban sok helyen félméteres, de egyes helyeken 60-70 cm-es, sőt Svájcban egyméteres hó esett. Az erős szél miatt ismét magas a lavinaveszély. A hétvégén sok napsütés várható, majd hétfőtől ismét jön a havazás. 
Vágólapra másolva!

Ausztriában és Franciaországban ismét megnőtt a lavinaveszély a friss hó és az erős szél miatt. A februári enyhülés után újra veszélyességi fokozatok léptek érvénybe attól függően, hogy melyik részen mekkora mennyiségű hó esett. Nyugat-Ausztriában 65 cm is hullott, a keleti részeken Hochkar környékén kevesebb, 20-30 cm.

A francia Alpokban és Svájcban is szintén több tíz, 30-60 cm-es hó hullott, amely miatt a francia oldalon az RD 119-es utat Les Arcs felé éjszakára lezárták lavinaveszély miatt,

így két síbusz utasainak a lenti falvakban kellett éjszakázniuk. Svájcban az elmúlt napokban egy méter hó esett.

Az Alpok olasz részén is nagy mennyiségű hó hullott, nyugatról keletre haladva egyre kevesebb, de itt is félméteres magasságot mértek egyes helyeken.

Hétvégére ismét enyhülés jön napsütéssel, de hétfőtől újabb havazás érkezik a legmagasabb európai hegységbe.