Összedőlt két lakóház Kínában, többen meghaltak

2019.03.16. 19:11

Földcsuszamlás miatt dőlt össze két lakóház péntek éjjel Észak-Kínában - számolt be az AP amerikai hírügynökség.

A tragédia péntek éjjel Sanhszi tartományban Linfen városában történt. A földcsuszamlás következtében pillanatok alatt, kártyavárként omlott össze két négyszintes lakóház és egy szomszédos nyilvános fürdő.

Szombatra virradóra már több száz fős mentőegység dolgozott több tucat keresőkutyával a helyszínen. A helyi katasztrófavédelem vezetője szombat délelőtt megerősítette, hogy eddig hét áldozatot emeltek ki a romok alól.

 

Az észak-kínai hatszázezres ipari városban péntek éjjel dőlt össze a két lakóház, ahol még legalább egy tucat embert keresnek a romok alattForrás: wikipédia

A kínai állami közszolgálati tévétársaságra, a CCTV-re hivatkozva az AP ugyanakkor arról számolt be, hogy szombat délutánra 20 embert sikerült élve kiszabadítani a romok alól, és továbbra is legalább 12-13 eltűnt személyt keresnek még a szakemberek. 

A legfrissebb beszámoló szerint rengeteg önkéntes is részt vesz a mentési munkálatokban. Becslések szerint legalább félezren próbálják felkutatni, sok esetben puszta kézzel, vagy kéziszerszámokkal kiásni hozzátartozóikat, ismerőseiket.