Nem engedhetjük meg Magyarország etnikai térképének átalakítását

2019.03.17. 18:58

Azt az új, közös Európát keressük, amelyben az egyes népek és nemzetek megőrzik önazonosságukat, öntudatukat, arculatukat, nemzeti sajátosságaikat és függetlenségünket, ezért nem engedhetjük meg Magyarország etnikai térképének átalakítását - jelentette ki Hölvényi György a KDNP európai parlamenti képviselője Brüsszelben vasárnap.

A képviselő a brüsszeli Magyar Házban tartott ünnepi megemlékezésen elmondott beszédében hangsúlyozta, hogy Magyarország és benne a magyarság, ahogy 1848-ban, ma ugyancsak magára akar találni.
A nemzet biztosítja a szabadságot hagyományaival, kultúrájával, az emberek cselekvésvágyával, fantáziájával. Ezek nélkül Európa üres lenne- jelentette ki Hölvényi György, aki aláhúzta, hogy nem szabad megfeledkezni az olyan, 1848-ban is zászlóként lobogó eszményről, mint a szabadság, amelynek lényege és tétje, hogy az egyének és a nemzetek szabadon dönthetnek az erkölcsi jó mellett.

Hölvényi György, a Fidesz-KDNP EP-képviselőjeFotó: Hirling Bálint - Origo

Az aradi vértanúk többségének nem magyar volt az anyanyelve, ugyanakkor magyar az, aki vállalja a magyarsággal járó sorsot. A múltbéli és a jelenlegi nehézségeket, tévedéseket, hibákat, sőt bűnöket is. De a megküzdött örömöket és a joggal őrzött sikereket is. A 48-asok a nemzet, a hazafiság mellett döntöttek. A hazafiság erőt ad, ami a nemzet boldogulását szolgálja - mondta Hölvényi György ünnepi beszédében. Az EP-képviselő Brüsszelben kijelentette, hogy bizonyos erők a magyarság megosztására törekszenek. Az anyaországban élőket és a határon túliakat igyekeznek szembeállítani egymással. Törésvonalakat szeretnének előidézni Magyarország és a szomszédos népek között is.A globalizációnak lehetnek ugyan pozitív vonásai, de a mai korban a nemzeti hovatartozás a meghatározó. Minden nemzetközi együttműködés ebből indulhat ki. Nemzet nélkül nincs nemzetköziség - tette hozzá a politikus.