Három kamasz meghalt egy Szent Patrik-napi buliban

2019.03.18. 11:58

Vasárnap este hárman meghaltak egy észak-írországi hotelben, amikor egy Szent Patrik-napi partiban voltak. Valószínűleg a tömeg taposta halálra őket, de pontos részleteket még nem közöltek a hatóságok.

Az észak-írországi Cookstownban található Greenvale Hotel szórakozóhelyén Szent Patrik napján bulit tartottak, amire egyszerre rengeteg ember próbált benyomulni. A lökdösődésben egy 17 éves lány, egy 16 és egy 17 éves fiú elesett, és a tömeg agyontaposta őket. Egyikük már a helyszínen meghalt – írja a BBC.

A dulakodásnak még több sérültje is van, őket kórházba szállították.

Egyelőre nem tudjuk a baleset pontos okát, de a kezdeti vizsgálatok arra utalnak, hogy fiatalok egy nagyobb csoportja várt a diszkó előtt a bejutásra, amikor a tömeg meglódult. Úgy értesültünk, hogy verekedés tört ki a tömegben, és legalább egy ember bántalmazásról is beszámolt – mondta el Mark Hamilton, a rendőrség illetékese.

A rendőrség arra kérte a szemtanúkat, hogy osszák meg információikat a hatóságokkal, illetve ne hozzák nyilvánosságra az eseményről készült képeket és felvételeket, hanem adják át őket a hatóságoknak.