Már több mint 150 halottja van az Afrikában pusztító ciklonnak

weather Horizontal
Villagers are seen emerging from a mist on March 17, 2019, at Runhowane settlement approximately 30km from Chimanimani, Manicaland Province, - More than 100 people have died and many more are missing in Mozambique and neighbouring Zimbabwe on Sunday after tropical cyclone Idai barrelled across the southern African nations with flash floods and ferocious winds. (Photo by ZINYANGE AUNTONY / AFP)
Vágólapra másolva!
Egyre több halálos áldozata van az Idai ciklonnak, amely több afrikai országban okoz gondokat. A csütörtök óta tomboló viharban eddig legalább 157-en meghaltak, azonban ez a szám várhatóan tovább fog nőni.
Vágólapra másolva!

Tovább pusztít az Idai ciklon Afrikában. Tegnap még 24 halálos áldozatról érkeztek hírek, azonban ez a szám gyorsan emelkedett az elmúlt 24 órában.

Az Idai ciklon romba döntötte a második legnagyobb mozambiki várost, a tengerparti Beirát és környékét, és a forgószélnek

immár legkevesebb 157 halálos áldozata van Mozambikban és Zimbabwéban.

A csütörtök óta tomboló vihar már több országban ölt embert. 68 ember halt meg Mozambikban, közülük 55 az 530 ezer lakosú Beirában.

Rengeteg a halott Zimbabwéban Forrás: AFP/Zinyange Auntony

Zimbabwéban 70 a halálos áldozatok száma. Beirában és környékén nagyon nehéz a mentés, mert elszakadtak a kommunikációs vonalak, és járhatatlanná váltak az utak. Az áldozatok végleges számát majd akkor lehet tudni, ha már át tudtak vizsgálni minden területet,

de a halottak száma tovább nőhet.

Az Idai ciklonnak Malawiban is legkevesebb 56 halálos áldozata van korábbi jelentések szerint.