Kutyák bemehetnek egy hamburgi kávézóba, de gyerekek nem

2019.03.18. 13:06

Nagy botrányt váltott ki egy hamburgi kávézó, a Moki's Goodies házirendje, mivel egy olyan pontot is megfogalmaztak benne, hogy „a kutyák a teraszig bejöhetnek, a 6 év alatti gyerekek egyáltalán nem" – számolt be a Mandiner a Frankfurter Allgemeine Zeitungra hivatkozva.

A gyerekek kitiltásából hatalmas vita alakult ki az Instagramon, ahol a kávézó tulajdonosa, Monika Ert megvédte álláspontját. A tulajdonos szerint pszichológiai terror zajlik ellene, és azt kívánta az őt szidalmazók „bizonyára egészen csodálatos" gyerekeinek ne kelljen ilyet átélniük. Monika Ert továbbá azzal védekezett, hogy ő maga is nagycsaládból származik, sőt gyerekei is vannak, ezért ismeri a témát, így elég nehéz őt gyerekellenesnek mondani. Mint írja:

A Moki's Goodies nem adományokból finanszírozott, demokratikus anya-gyermek projekt, hanem egy étterem, aminek én találtam ki a koncepcióját és én invesztáltam bele a saját pénzemet. Mert a saját döntéseimet szeretném megvalósítani anélkül, hogy azokat igazolnom kellene.

A vitában a számok erejét is bevetette a kávézó tulajdonosa, ugyanis elmondása szerint „anyuka kávézóként" nem működött a hely. 

A kávézó, ahova nem mehetek be a gyerekek.Forrás: Mandiner

Az eset egyébként nem újdonság Németországban. Korábban Berlinben egy kávézó „gyermekmentes zónát" vezetett be. Egy Rügen szigetén lévő helyen pedig öt óra után nem kívánatos személyek a gyerekek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK