Több mint 300 ezer támogató aláírást gyűjtött össze az RMDSZ

2019.03.19. 14:54

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség több mint 300 ezer aláírást gyűjtött az európai parlamenti választásokra állított jelöltlistája támogatóitól - közölte keddi hírlevelében a szövetség.

A kétezres évek eleje óta nem volt példa arra, hogy ennyien támogassák az RMDSZ jelöltlistáját. A 2016-os parlamenti választásokon megfordult az RMDSZ csökkenő támogatottságának a trendje. Magabiztosan, céltudatosan indulunk neki a választásoknak. Közösségünk mellettünk áll! - jelentette ki Kelemen Hunor.  

Kelemen Hunor az RMDSZ elnökeFotó: Adrián Zoltán - Origo

Szerinte a sikeres aláírásgyűjtés azt bizonyítja, hogy az erdélyi magyarok fontosnak tartják az európai kisebbségvédelmi törvény kiharcolását és az uniós támogatások megőrzését.Ezt nekünk egy Kárpát-medencei összefogással kell sikerre vinnünk május 26-án - tette hozzá.

Az RMDSZ elnöke köszönetet mondott mindazoknak, akik aláírtak a szövetség választási részvételéért, valamint azoknak a szervezeteknek, aktívának és önkénteseknek, akik megszervezték az aláírásgyűjtést.

Az RMDSZ közölte, hogy a héten még folytatja az aláírások gyűjtését, és jövő héten adja le a támogatók listáját a Központi Választási Irodában Bukarestben.A romániai törvények értelmében a választásokon induló pártoknak 200 ezer támogató aláírást, a független jelölteknek pedig 100 ezer aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy benevezhessenek a választási versenybe.