Lefoglalták Soros migránshajóját Lampedusán - videó

2019.03.19. 20:16

A Soros György által pénzelt Mediterranea olasz civilszervezet hajója, 48 migránssal a fedélzetén, engedély nélkül kikötött Lampedusa szigetén kedd este. A hajót a hatóságok lefoglalták, a legénység ellen vizsgálat indult illegális migráció segítése miatt.

A Mare Jonio nevű hajó annak ellenére kötött ki a dél-olaszországi sziget kikötőjében, hogy erre nem kapott engedélyt a hatóságoktól.A fedélzeten tartózkodó migránscsoport tagjai elhagyhatták a fedélzetet.

A hajót az olasz hatóságok lefoglalták, miután a szicíliai Agrigento ügyészsége vizsgálatot indított a Mediterranea-nak a hajón tartózkodó tagjaival szemben illegális bevándorlás segítése címén, ami Olaszországban bűncselekménynek számít.

A Mare Jonio engedély nélkül kötött ki 49 illegális migránssal a fedélzetén Lampedusa sziget kikötőjében 2019. március 19-én.Forrás: MTI/EPA-ANSA/Elio Desiderio

Matteo Salvini olasz belügyminiszter közösségi oldalán azt írta: Lefoglalták a baloldali szervezetek hajóját. Most Olaszországban olyan kormány van, amely védi a nemzeti határokat és tiszteletben tartatja a törvényt, főleg az embercsempészekkel. Aki megsérti a törvényeket, megfizet érte.