Minden jel arra utal, hogy terrortámadás történt Utrechtben

2019.03.19. 12:42

Közleményt adott ki a holland rendőrség az utrechti lövöldözésről. A három halálos áldozatot követelő támadásnál minden jel arra utal, hogy terrortámadás volt. Nagy betűkkel volt a kocsijában egy papírra írva, hogy Allah.

A holland rendrőrség közleményében az áll,

komoly jelek utalnak arra,

hogy az előző napi, három halottal járó lövöldözés egy utrechti villamoson, terrorista indíttatásból elkövetett támadás volt. A nyomozást végző hatóságok azt közölték, hogy a

feltételezést megerősíti egy levél, amelyet a gyanúsított autójában találtak, továbbá az elkövetés módja is. Ugyanakkor más lehetséges indítékot sem zárnak ki.

Rendőrök és mentők az Utrecht belvárosában elkövetett lövöldözés helyszínén 2019. március 18-ánForrás: MTI/EPA/ANP/Robin Van Lonkhuijsen

Egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy kapcsolat van a török származású elkövető és az áldozatok között.

A holland sajtó úgy tudja, az elkövető a bérelt autót meneküléshez akarta használni egy tervezett támadás elkövetése esetén. Az autóban talált idegen nyelvű szövegben pedig nagy betűkkel Allah neve szerepelt.

A hollandiai városban hétfő délelőtt elkövetett támadásnak a három halott mellett öt sebesültje is van. A  37 éves török származású támadót, Gökmen Tanist őrizetbe vették.

 A lövöldözéses támadásról szóló összefoglaló cikkünket itt olvashatja!