Iskolabuszt gyújtott fel egy migráns sofőr Milánó mellett - videó

2019.03.20. 15:55

Őrizetbe vettek egy olasz állampolgársággal rendelkező szenegáli buszsofőrt a Milánó melletti San Donato Milanese településen, aki kedden egy 51 gyereket szállító iskolabuszt gyújtott fel - közölték az olasz hatóságok szerdán.

A buszon utazó diákok és két másik felnőtt szerencsére még időben el tudták hagyni a felgyújtott  járművet.

Senki sem sérült meg komolyabban, de tizennégy gyereket füstmérgezéssel kórházba szállítottak.Az elfogott szenegáli migránst is kórházba vitték.

A 47 éves buszsofőr, aki 2004-ben kapott olasz állampolgárságot, azt a feladatot kapta, hogy a gyerekeket egy kirándulásról visszavigye az iskolájukba. Útközben azonban úgy döntött, eltér az útvonaltervtől, és Milánó felé veszi az irányt.
A gyerekeket késsel fenyegette meg,és kijelentette, hogy a milánói Linate nemzetközi repülőtérre akar menni.

A buszon utazó diákok beszámolói szerint a férfi az olasz kormány bevándorlási politikája ellen akart tiltakozni.

Néhány diák telefonon értesítette szüleit a történtekről, akik pedig a rendőrséget riadóztatták. Az olasz csendőrség gyorsan reagált, és autókkal elállta a busz útját. Miután a busz megállt, a gyerekek elhagyhatták azt, majd  a sofőr benzinnel fellocsolta az utasteret és felgyújtotta azt.

A buszról készült felvételeken tűzoltókat lehetett látni, ahogy a fémkeretig teljesen kiégett járművet emésztő lángokat igyekeznek eloltani.

Az olasz belügyminisztérium közlése szerint a szenegáli férfi szexuális erőszakcselekmények és ittas vezetés miatt már ismert a hatóságok előtt. Ilyen személyt miért engednek iskolabuszt vezetni? - tette fel a költői kérdést Matteo Salvini belügyminiszter, a bevándorlásellenes Liga kormánypárt vezetője.