Időzített bombák a Szíriában bebörtönzött, Németországból érkezett harcosok

Vágólapra másolva!
Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja, az OSDH szervezet vezetője, Rami Abdel Rahman szerdán Berlinben felszólította a német kormányt, hogy foglalkozzon a Szíriában bebörtönzött, Németországból érkezett külföldi harcosok és családjaik ügyével.
Vágólapra másolva!

Rahman ezeket az embereket időzített bombáknak nevezte, akik

veszélyt jelentenek mind Szíriára, mind Európára.

Rami Abdel Rahman - aki 2011 óta áll a nagy-britanniai székhelyű szervezet élén - arról beszélt sajtótájékoztatóján, hogy 44 németországi nőt, akik tagjai lehetettek az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek, és 78 németországi gyereket regisztráltak a Szíriai Demokratikus Erők (SDF) fennhatósága alatt álló területen.

Az OSDH vezetője arról is beszélt Berlinben, hogy a Németországból érkezett,

Szíriában bebörtönzött férfi harcosok száma ismét emelkedett,

miután kedden az Iszlám Állam mintegy ezer harcosa adta meg magát a kurd vezetésű SDF-nek.

Rahman hangsúlyozta, hogy amennyiben Németország és a többi európai ország nem fogadja vissza állampolgárait, biztosítani kell, hogy nemzetközi felügyelet mellett bíróság elé kerüljenek a kurdok által ellenőrzött területeken.

Rahman arra is figyelmeztetett, hogy ha egyszer a török csapatok vagy a Bassár el-Aszad szíriai államfővel szövetséges erők lerohannák az SDF által ellenőrzött területeket, az Iszlám Állam fogva tartott követői kihasználhatják a lehetőséget és elmenekülhetnek. Ebben az esetben

tartani lehet attól, hogy a térségben, illetve Európában több terrortámadás történik.