Óriási robbanás Kínában, hatan meghaltak - videó

2019.03.21. 13:12

Óriási robbanás volt Kínában, amely miatt hatan meghaltak. Sok a sérült, az anyagi és környezeti kárt még megbecsülni is nehéz.

Felrobbant egy vegyi üzem Kínában. A robbanásban hat ember meghalt, harmincan súlyos sérüléseket szenvedtek,és többen könnyebben megsérültek, miután csütörtökön kora délután robbanás történt egy vegyi üzemben a Kína keleti részén található Csiangszu tartományban.

A mentési munkálatok jelenleg is folynak, és a környezetvédelmi hatóságok megkezdték a károk felmérését. A baleset oka egyelőre nem ismert.

A Tiencsiaji vegyi üzemben akkora erejű robbanás történt, hogy a kínai földrengés-felügyelet jelzőállomása figyelmeztetést adott ki, miután műszereik gyenge, 2,2-3,0 erősségű földrengést jeleztek.

A környékbeli lakóházak és egy iskola ablakai is betörtek, többtucatnyi autóban esett kár.

Egy, az interneten közzétett felvételen látható, hogy a robbanást követően az üzem környékét fekete füst lepi el.

Egy környékbeli óvoda egyik óvónője újságíróknak arról számolt be, hogy fülsüketítő robajt lehetett hallani, mire a gyerekek mind sírni kezdtek. Az óvodát röviddel ezután kiürítették. Egy környékbeli boltos pedig arról mesélt, hogy két robbanást lehetett hallani, utána pedig erős ragasztószag terjengett a levegőben.