Timmermans Junckert védte, Sargentini őrjöngve támadta Magyarországot

Judith Sargentini holland zöldpárti képviselő, Soros György magyar származású amerikai üzletember, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke
Vágólapra másolva!
Nem nyugszanak a brüsszeli bürokraták, a LIBE Bizottság legutóbbi ülésén Brüsszelben az Európai Bizottság első alelnöke, Frans Timmermans megvédte Jean-Claude Junckert, Judith Sargentini pedig azon háborodott fel, hogy még mindig nem történt előrelépés az általa kezdeményezett eljárással kapcsolatban. Úgy tűnik, Timmermans és Sargentini újabb támadást akar indítani Magyarország ellen – még az EP-választások előtt.
Vágólapra másolva!

A 888.hu számolt be róla, hogy csütörtökön ülésezett Brüsszelben a LIBE Bizottság, amit azért szerveztek, hogy döntsenek a holland zöldpárti politikus, Judith Sargentini által kezdeményezett hetes cikkely folytatásáról vagy visszavonásáról hazánk ellen.

Az ülésen Soros György jobbkeze, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke első körben méltatta a LIBE Bizottságot, és köszönetet mondott azért, hogy napirendre tűzték Magyarország kérdését. Timmermans szerint ugyanis nemhogy javult volna a helyzet Magyarországon, inkább rosszabbodott.

– fogalmazott.

Később Jean-Claude Juncker védelmére kelt a Magyarországon megjelent plakátkampány miatt, mert szerinte meg kell védeni az EU vezetőinek becsületét, mert Magyarországon sötét képet festenek az Európai Unióról.

Az ülésen felszólalt a jelentést előterjesztő, bevándorláspárti Judith Sargentini is, aki amiatt háborgott, hogy még mindig nem történt előrelépés a hetes cikkely szerinti eljárás ügyében. Véleménye szerint az Európai Tanácsnak kell most döntenie, és egy ütemtervet kellene létrehozni annak érdekében, hogy az eljárást felgyorsítsák.

Én mindent önök elé terjesztettem – mondta Sargentini, majd hozzátette: most önökön a sor.

Judith Sargentini, holland zöldpárti képviselő, Soros György, magyar származású amerikai üzletember, Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke Forrás: MTI/Patrick Seeger, Philippe Buissin

Gál Kinga, a LIBE Bizottság fideszes alelnöke úgy kommentálta az ülést, hogy