Összeütközött két busz Ghánában, sokan meghaltak

2019.03.22. 12:59

A baleset Ghána középső részén történt, legalább hatvanan meghaltak.

Rendőrségi források szerint a baleset a fővárostól mintegy 430 kilométerre történt, az ország középső részén fekvő Kelet-Bono tartományában. Az ütközés után az egyik busz kigyulladt.

A helyi rendőrfőnök szerint a két buszban összesen mintegy százan utaztak, az egyik jármű az ütközés során kigyulladt, sokan megégtek, a másik pedig összeroncsolódott. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a szerencsétlenséget.A katasztrófa helyi idő szerint hajnali 2 órakor történt. A helyszínre megérkeztek a tűzoltók is, a sérülteket pedig a közeli Techiman és Kintampo körzet kórházába szállították.

Rendőrségi források szerint néhány sérült a kórházba szállítás után meghalt, pontos adatot azonban egyelőre nem közöltek. A kintampói kórház egyik orvosa megerősítette, hogy a hozzájuk küldött huszonnyolc sérültből többnek válságos az állapota.

Nem sokkal később újabb halálos baleset történt

Mankessim közelében, az Accra-Cape Coast autópályán három busz ütközött össze - írja a GhanaWeb. A balesetet az egyik busz okozta, aminek sofőrje egy autót akart megelőzni. Legalább nyolcan meghaltak, és többen megsérültek.