Acélszarkofággal vették körbe Párizs egyik leghíresebb éttermét

2019.03.23. 17:15

Egy héttel a sárgamellényesek közé férkőzött szélsőbaloldali bűnözők gyújtogatását és fosztogatását követően egy acélszarkofággal vették körbe Párizs egyik leghíresebb éttermét, a Le Fouquet'set. Mint emlékezetes, múlt szombaton a sárgamellényesek 18. tüntetésén a világhírű éttermet felgyújtották és kirabolták, de a mellette lévő bank épülete is teljesen kiégett. Az épületből sokakat ki kellett menekíteni, 11-en megsérültek. Párizs egyik leghíresebb étterme akár több hónapra is bezárhat.

Szombatra acélszarkofággal vették körbe Párizs egyik leghíresebb éttermét, a Champs-Élysées és a George-V sugárút sarkán található Le Fouquet's éttermet.

A szélsőbaloldali bűnözők múlt szombaton gyújtották fel és rabolták ki a Le Fouquet'set. Az étterem akár több hónapig zárva lehet.

Az étterem több szempontból is kultikus. Egyrészt történelmi hely, ahol a César-díjas színészek és rendezők képei is kint vannak.

Másrészt Nicolas Sarkozy 2007-ben itt ünnepelte a választási győzelmét, azóta pedig a baloldal gyűlöli a helyet. Így nem lehet véletlen, hogy szélsőbaloldali anarchistáknak épp a Fouquet'sszel gyűlt meg a baja.

Ahogy arról az Origo múlt szombaton beszámolt, az egész műemléképület leégett a gyújtogatás után. Később egy közeli, másik híres éttermet, a Deauville-t is szétverték a szélsőbaloldali anarchisták.

A Le Fouquet's a párizsi gazdagság egyik szimbóluma: az egyik legdrágább és leghíresebb étteremről van szó, a Champs-Élysées jelképes helye.

Forrás: AFP/Zakaria Abdelkafi

 A Le Figaro arról is beszámolt, hogy két embert is letartóztattak a vandálok közül, akik a Facebookon árulták az étteremből múlt héten ellopott kellékeket. Őket éppen ma állították bíróság elé.

KAPCSOLÓDÓ CIKK