Újabb brutális rendőri erőszak Franciaországban: életveszélyesen megsérült egy idős nő - videó

2019.03.23. 16:54

Kritikus állapotban van egy idős francia asszony az újabb rendőri brutalitás miatt. A mai sárgamellényes tüntetéseken sérült meg, betört a feje, a felvételek alapján rengeteg vért vesztett. Ellentmondóak a hírek arról, mi történt: az egyik kommentár szerint a rendőrök az egyik roham közben elsodorták, és ekkor verte be a fejét, más hírek szerint gumilövedékkel lőtték fejbe. Több videót is feltöltöttek francia közösségi oldalakra a rendőri erőszakról.

Az egyik Nizzában készült videón látszik, hogy a rohamrendőrök egy csoportja szabályosan átgázol a felvonuláson részt vevőkön.  Állítólag ekkor sodorták el azt az idős nőt, aki láthatóan komoly fejsérülést szenvedett, mert esés közben beverte a fejét a járdába.

Egy másik felvételen is a 71 éves nő látszik, e felvétel szerint nem beverte a fejét, hanem meglőtték gumilövedékkel. Azt nem lehet tudni, hogy pontosan mi történt, de az biztos, hogy a nő a földön fekszik és vérzik a feje.

Szakértők szerint több ezer áldozata van már a rendőri túlkapásoknak, egészen elképesztő képek, videók járják körbe az egész világot.

Az Origo is megírta, hogy múlt héten Macron a sárgamellényes tüntetés napján egy síparadicsomban pihent, nem tudni, most Párizsban van-e.