Düsseldorf helyett tévedésből Skóciában landolt a British Airways repülőgépe

British Airways számítógépes hálózatának összeomlás replülés
Passengers looks at a British Airway flight at John F. Kennedy (JFK) international airport in New York, on May 27, 2017. British Airways cancelled all its flights out of major London airports Heathrow and Gatwick on after an IT systems failure, leaving hundreds stranded on a busy holiday weekend. / AFP PHOTO / William EDWARDS
Vágólapra másolva!
A BBC News adta hírül, hogy Edinburghban landolt tévedésből hétfőn a British Airways düsseldorfi járata, az utasszállító repülési tervét hibásan állították ki. A repülőgép az utasokkal azóta már megérkezett a német városba.  
Vágólapra másolva!

Az utasok csak akkor észlelték, hogy rossz városba érkeztek, amikor a repülőgép leszállt, és elhangzott az

bejelentés.

A gépet azonnal átirányították, és már meg is érkezett a német nagyvárosba.

A British Airways járatát egy lízingszerződés keretében a WDL Aviation német cég működteti. A BA közölte, dolgoznak a WDL-lel azon, hogy kiderítsék, miért terjesztettek be hibás repülési tervet. A British Airways közleményében azt írta, hogy

A kép illusztráció Forrás: AFP/William Edwards

Nem a pilóták hibáztak

A brit légitársaság szerint nem a pilóták tévesztettek, és mivel a London City repülőtérről indult járat repülési terve Edinburghba szólt, a skóciai város repülőterének légi irányítói engedélyezték a leszállást.

Sophie Cooke, a gép egyik utasa, aki hetente utazik a német városba Londonból, elmondta,

amikor a pilóták bejelentették, hogy Edinburghban fog a gép leszállni, az utasok azt hitték, tréfálnak.

A nő még meg is kérdezte a személyzet egyik tagját, hogy vicceltek-e. Elmesélte, hogy leszállás után a pilóták arra kérték az utasokat, hogy emelje fel a kezét, aki Düsseldorfba akar utazni. Mindenki felemelte.

– mondta a hölgy.

A repülőgép két és fél órán át tartózkodott az edinburghi repülőtéren, mielőtt elindulhatott Düsseldorfba.