Düsseldorf helyett tévedésből Skóciában landolt a British Airways repülőgépe

2019.03.25. 16:33

A BBC News adta hírül, hogy Edinburghban landolt tévedésből hétfőn a British Airways düsseldorfi járata, az utasszállító repülési tervét hibásan állították ki. A repülőgép az utasokkal azóta már megérkezett a német városba.  

Az utasok csak akkor észlelték, hogy rossz városba érkeztek, amikor a repülőgép leszállt, és elhangzott az Üdvözöljük Edinburghban!bejelentés. 

A gépet azonnal átirányították, és már meg is érkezett a német nagyvárosba.

A British Airways járatát egy lízingszerződés keretében a WDL Aviation német cég működteti. A BA közölte, dolgoznak a WDL-lel azon, hogy kiderítsék, miért terjesztettek be hibás repülési tervet. A British Airways közleményében azt írta, hogy elnézést kértünk utasainktól azért, hogy útjukat ilyen közjáték zavarta meg, minden utassal egyenként is kapcsolatba fogunk lépni. 

A kép illusztrációForrás: AFP/William Edwards

Nem a pilóták hibáztak 

A brit légitársaság szerint nem a pilóták tévesztettek, és mivel a London City repülőtérről indult járat repülési terve Edinburghba szólt, a skóciai város repülőterének légi irányítói engedélyezték a leszállást.

Sophie Cooke, a gép egyik utasa, aki hetente utazik a német városba Londonból, elmondta, amikor a pilóták bejelentették, hogy Edinburghban fog a gép leszállni, az utasok azt hitték, tréfálnak. A nő még meg is kérdezte a személyzet egyik tagját, hogy vicceltek-e. Elmesélte, hogy leszállás után a pilóták arra kérték az utasokat, hogy emelje fel a kezét, aki Düsseldorfba akar utazni. Mindenki felemelte. A pilótának gőze sem volt arról, hogyan történhetett a dolog. Elmondta, soha korábban nem fordult vele elő ilyen, és a személyzet megpróbálja kideríteni, mit tehetnek– mondta a hölgy.

A repülőgép két és fél órán át tartózkodott az edinburghi repülőtéren, mielőtt elindulhatott Düsseldorfba.