Leopárd gyilkolt egy ötéves kislányt Indiában

2019.03.26. 10:46

Egy ötéves, kisiskolás lányt ragadott el egy leopárt India egyik nyugati államában. Az eset vasárnap este történt, amikor lány a nagymamájával kukoricát gyűjtött. A környéken ez a második leopárdtámadás az idei évben, amely halállal végződik - írja a brit Daily Mail. 

Egy leopárd a nyakánál fogva ragadta meg azt az indiai kislányt, aki a nagymamájához ment látogatóba az egyik indiai faluba Mahárástra államban. A kukoricaföldre mentek ki éppen vasárnap délután, amikor megtörtént a tragédia. A leopárd ott feküdt lesben a közelben, majd elkapta a lányt. A nagymama a kislány sírására lett figyelmes, ezért azonnal riasztotta a helyi lakosokat. 

Az állat a kislányt a nyakánál ragadta meg, majd arrébb vonszolta. A helyiek kövekkel dobálták meg a nagymacskát, mire az elengedte a kislányt és elmenekült.

A Shrutika Thit nevű kislányt kórházba szállították, de az érkezéskor már halottnak nyilvánították. 

Hétfőn reggel egy leopárdot elkaptak a helyiek, miután egy ketrecet állították fel éjszakai járőrök kíséretében - mondta az egyik erdész a Times of India napilapnak. 

Állítólag 3-4 leopárd kóborol a környék cukornádültetvényein.

Az idei évben Shrutika volt a második áldozat az indiai Púna város közelében, akit leopárd ölt meg. Januárban egy öt hónapos csecsemő halt meg hasonló módon. 

Az erdészet egyik gondnoka elmondta, hogy ilyen esetben 16 ezer font (azaz 5,9 millió forint) "kártérítés" illeti az áldozat családját.