Tigristetemeket foglaltak le Vietnamban

Tigrisszentély kiürítése Thaiföldön Folyadékban tartósított tigriskölyköket tartalmazó üvegek a Bangkoktól nyugatra fekvő Kancsanaburi tartománybeli Szai Jok körzetében lévő buddhista Tigristemplomban. A Thaiföldi Nemzeti Park munkatársai egy rajtaütés során többek közt negyven fagyaszott és mintegy húsz tartósított tigriskölyök tetemére bukkantak. A thaiföldi vadvédelmi hatóságok állatkínzásért és illegális vadállat-kereskedésért vádat emelnek a szentély üzemeltetői ellen, és megkezdték az ott élő 137 nagymacska átköltöztetését egy tenyésztési központba(MTI/EPA/Narong Szangnak)
Vágólapra másolva!
Két lefagyasztott tigriskölyköt találtak a vietnami hatóságok egy letartóztatott férfinél, aki gyógyitalnak nevezett boros keverék készítéséhez akarta eladni a tetemeket. Akár hét év börtönbüntetést is kaphat a kereskedő. 
Vágólapra másolva!

A Tuoi Tre című lap értesülése szerint a 29 éves csempész egy közúti ellenőrzés során bukott le Nghe An tartományban. Bevallotta, hogy az együttvéve 1,7 kilogrammot kitevő tetemeket

el akarta adni 18 millió dongért (216 ezer forint) egy vevőnek, aki borban akarta áztatni a döglött kistigriseket.

A tigrisek testrészei számos betegségre kínálnak gyógyírt a vietnami kuruzslásban.

A kép illusztráció Forrás: MTI/EPA/Narong Szangnak

A délkelet-ázsiai országban gyakorlatilag kihaltak a vadon élő tigrisek, de természetvédők becslései szerint több száz példányt tartanak tenyészfarmokon. A védett állatfajokra vonatkozó törvények megszegőit hét évig terjedő börtön fenyegeti Vietnamban.