Elutasították a britek egy menekült kérelmét, mert keresztény

Alapjogokért Központ, illusztráció
Vágólapra másolva!
Éppen 148 éve, hogy hivatalosan is megalakult a párizsi kommün, a világ legelső proletárdiktatúrája. A trikolort vörösre cserélő kommunisták mindössze két hónapig maradtak hatalmon a német (porosz) beavatkozásnak köszönhetően, de ideológiájuk tovább élt és él ma is a nemzetközi baloldalon, amelynek beteges elképzeléseit a dollármilliárdokból működtetett balliberális fake news média folyamatosan propagálja. Erre világít rá az Alapjogokért Központ legújabb elemzése.
Vágólapra másolva!

Hogy ez mennyire igaz, arról az amerikai Demokrata Párthoz közel álló VICE jóvoltából mindenki megbizonyosodhat:

a „haladó" (értsd: szélsőbaloldali) filozófus, Martin Hägglund új könyvét mutatják be, melyben a szerző arról ír, miért is a „demokratikus szocializmus" minden államformák legjobbika.

Az érvek pedig:

államosítás, a magántulajdon felszámolása, egyházüldözés

– ez mind pozitív színben ábrázolva.

Ennek az új világnak azonban vezetőkre van szüksége, és a szélsőbaloldal reménysége

a 11 éves Ella Briggs, aki már most tudja, hogy az Egyesült Államok első leszbikus elnöke lenni.

Ehhez jó úton halad, hiszen nemrégiben Connecticut gyermekkormányzójává választották.

Az amerikai alkotmány értelmében elnök az lehet, aki betöltötte a 35. évét, így erre még minimum 24 évet várni kell. "Azt pedig nagyon sajnálnánk, ha az addig hátralévő 24 évben nem lenne leszbikus elnök.

De ki tudja, hátha Ella addig meggondolja magát, és rájön, hogy bár a lányokat szereti, de valójában heteroszexuális férfi.

Ez esetben ő lehetne mondjuk az első transzelnök" - írja az Alapjogokért Központ sajtószemléjében.

A sajtószemle idézi a brit Independentet is, amely felháborodottan kérdezi: Tudta például, hogy a hat Nobel-díjas amerikai íróból négy is alkoholista volt, ráadásul műveikből árad a mérgező maszkulinitás?

Az LGBTQ Nation beszámolójából pedig az derül ki, hogy Georgia állam egyik iskolájában

hatalmas botrányt okozott, amikor egy fiúként élő lánynak nem engedték meg, hogy indulhasson a bálkirályi címért.

A végeredmény: az iskola megszüntette a bálkirályi és bálkirálynői címeket, és

jövő évtől a gendersemleges „lovagi nemesség" címért szállhatnak majd harcba a diákok.

A fentihez kísértetiesen hasonló skandalumról rántja le a leplet a héten az Independent.

A liberális Newsweek publicistája szerint egyenesen a transzneműek kihalását okozhatja Trump legújabb rendelete, mely értelmében

transzneműek nem szolgálhatnak a katonaságban.

Az új-zélandi terrortámadással kapcsolatban (amelyet számtalan muszlim terrortámadás előzött meg), a VICE szerzője azt a kérdést teszi fel: "meddig tolerálja még a világ a gyűlölt fehérek erőszakba csapó felsőbbrendűségét?" Hogy a muszlim terrortámadásokat meddig tolerálja, azt nem kérdezi, de erre amúgy is tudjuk a választ: bármeddig.

A balliberális Huffington Post viszont azt írja: vannak pozitív példák:

az új-zélandi rendőrök a terrortámadás után egységesen burkába öltöztek, a televíziós műsorvezetők többsége pedig burkát öltve fejezték ki együttérzéseket.

"Bár hasonló, keresztények ellen elkövetett merényletek után senki sem ölt csuhát, vagy akaszt a nyakába feszületet, ez jól is van így, hiszen a kereszténység maga az erőszak és az elnyomás" - írja az Alapjogokért Központ.

Ezt pedig a brit hatóságok döntése is bizonyítja:

a Brit Belügyminisztérium arra hivatkozva utasított el egy menekültkérelmet, hogy a kérelmező keresztény, az pedig nem a béke vallása.

Mindezt bibliai idézetekkel is alátámasztották, így a döntés mindenképpen alapos és fellebbezhetetlen – részletek az amúgy konzervatív Times cikkében és az Alapjogokért Központ sajtószemléjében.