Szexért adtak ételt kiskorú migránsoknak álcivil segélyszervezetek munkatársnői

2019.03.29. 14:55

Hatalmas botrány van kibontakozóban Svédországban. Kiderült ugyanis, hogy migránstáborokban és álcivil szervezeteknél dolgozó idősebb nők szexuális szolgáltatásokért cserébe adtak élelmiszert és szálláslehetőséget kiskorú migránsoknak.

A göteborgi székhelyű Agape nevű önkéntesekből álló jogvédő csoport legalább húsz olyan esetet tárt fel, ahol kísérő nélkül érkező kiskorú migránsokat használtak ki szexuálisan bevándorláspárti álcivil szervezetek és migránstáborok alkalmazásában álló, jellemzően középkorú és idősebb svéd nők.

Kiskorú afgán migránsok tüntetnek Stockholmban, 2017. augusztus 9.Forrás: AFP/Anadolu Agency/Atila Altuntas

Az Agapénél dolgozó Matilda Brinck-Larsen egy helyi lapnak, a Göteborgs-Postennek adott interjújában tárta fel a pedofilbotrányokat – írja a cikket szemléző Sputnik.

A tényfeltáró írás alapján az érintett nők csak abban az esetben adtak élelmiszert és szálláslehetőséget a kiskorúaknak a migránstáborokban, ha előbb szexuális kapcsolatot létesítettek velük. Több esetben az is előfordult, hogy fizikai munkára kényszerítették a migráns gyerekeket.

Valószínűleg sokkal több ilyen eset történt, mint a feltárt minimum húsz, de nagyon sok áldozat nem meri bevallani, hogy mit műveltek vele a svéd nők.Sara Edvardson Ehernborg emberjogi aktivista pedig megerősítette, hogy információk alapján rengeteg pedofil nő használja ki szexuálisan a migránsokat. Ő olyan eseteket is tud, amikor teherbeesés szándékával közösültek kísérő nélkül érkezett kiskorúakkal.

Brinck-Larsen szerint az is előfordul, hogy pedofil svédek azért fogadnak örökbe állami gondozásban lévő migránsokat, hogy szexelhessenek velük.A botránnyal kapcsolatosan nyilatkozott a Göteborgs-Postennek Marina Johansson, a göteborgi önkormányzat szociális ügyekért felelős bizottságának az egyik tagja. Marina Johansson elmondta, hogy ő is már több ilyen esetről hallott.

Ugyanakkor tapasztalatai alapján az is jellemző, hogy illegális migránsok szexuális szolgáltatások nyújtásával fizetnek az albérletért.Az ügy kapcsán nyilatkozott Ann Heberlein svéd akadémikus és író, aki tavaly óta parlamenti képviselő a jobbközép Mérsékelt Párt színeiben.

Mint mondta, már két éve próbál fellépni az ellen, hogy idősebb pedofil nők szexuális játékszernek használjanak kiskorú migránsokat, de emiatt őt rasszizmussal vádolták meg a bevándorláspárti szervezetek alkalmazottai.