Simogatta, szagolgatta, csókolgatta a politikusnőt Obama alelnöke

2019.03.30. 06:55

Lucy Flores volt nevadai demokrata párti képviselőnő a New York Magazine hasábjain megjelent cikkében pénteken azzal vádolta meg Joe Bident, az Obama-kormányzat alelnökét, hogy 2014-ben megsimogatta a fejét és hosszas csókot nyomott a tarkójára.

Joe Biden szóvivője közölte: a volt alelnök nem emlékszik a politikusnő által felidézett epizódra. A 37 éves Lucy Flores a 2014-es félidős választásokon Nevada állam alkormányzói posztjának jelöltje volt, és Joe Biden mellette kampányolt Las Vegasban. Az Egy kínos csók megváltoztatta a véleményemet Joe Bidenről címmel megjelent írásában a politikusnő – aki egyébként nem lett kormányzóhelyettes – azt állította, hogy Biden egy választási nagygyűlésen közeledni próbált hozzá. „Miközben a választási nagygyűlésen arra várakoztunk, hogy fellépjünk a pódiumra, éreztem, hogy két kéz átfogja a vállamat. Megdermedtem. Miért is érint meg engem az Egyesült Államok alelnöke?” – írta Flores. Majd azzal folytatta a Fox News összefoglalója szerint, hogy

Biden beleszagolt a hajába, és hosszú, lassú csókot nyomott a fejére hátulról.

Flores elmondása szerint Biden viselkedése miatt közönségesnek érezte magát, zavarban volt, még úgy is, hogy az alelnök nem volt erőszakos, és csókja nem volt szexuális jellegű. Viszont megalázónak és tiszteletlennek érezte. 

Joe BidenForrás: AFP/Jim Watson

Bill Russo, Joe Biden szóvivője pénteken este közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozta: sem az állítólagos incidens idején, sem az azóta eltelt években nem volt tudomása Bidennek és munkatársainak arról, hogy Flores bármikor is kényelmetlenül érezte volna magát, és a Biden-stábból senkinek nem rémlik, hogy ilyen történt volna.

Ő a legnépszerűbb elnökjelölt-aspiráns

Flores írása éppen akkor jelent meg, hogy az amerikai politikai és közéletben arra számítanak, hogy Joe Biden hamarosan bejelenti indulását a Demokrata Párt elnökjelöltségéért a 2020-as választásokon. A közvélemény-kutatásokban pillanatnyilag ő a legnépszerűbb elnökjelölt-aspiráns, jóllehet hivatalosan még nem jelentette be indulását.

KAPCSOLÓDÓ CIKK