Macron egy rendőri kegyetlenség miatt megsérült idős nőn gúnyolódott

2019.03.30. 17:50

A 888 számolt be arról, hogy a magát az emberi jogokat védelmező, liberálisnak hazudó Emmanuel Macron francia elnök egy idős nőn gúnyolódott, aki az egyik sárgamellényes, amúgy teljesen békés tüntetésen egy rendőri túlkapás miatt súlyosan megsérült: koponya- és bordatörést szenvedett, miután a felfegyverkezett rendőrök ész nélkül lerohanták az amúgy békés tömeget. Ennyit Macron empátiájáról.

 A rendőri roham miatt megsérült Geneviéve Legay 73 éves asszony a sárgamellényes tüntetések szimbólumává vált, miután öt bordáját törték el, és a koponyáját is bezúzták a minden figyelmeztetés és előzmény nélküli rendőri roham során.

Az esetről videó is készült:

Miután nyilvánosságra került, hogy az idős nő kórházba került, megszólalt Emmanuel Macron francia elnök is. Ám ahelyett, hogy elnézést kért volna az általa utcára vezényelt erőszakos rendőrök vállalhatatlan túlkapása miatt, inkább gúnyolódni kezdett:

Remélem hamar felépül, de kívánom, hogy legközelebb inkább gondolkodjon

– jegyezte meg, majd cinikusan többek között hozzátette: „Egy ilyen törékeny nő, aki azt kockáztatja, hogy fellökik, ne hozza magát ilyen helyzetbe.”

Emmanuel MacronForrás: AFP/Ozan Kose

A 888 felidézi, hogy tavaly decemberben olyannyira elszabadultak a rendőri túlkapások Franciaországban, hogy egy 80 éves nyugdíjas asszonyt a negyedik emeleti lakásának ablakán keresztül lőttek fejbe könnygázgránáttal. A nyugdíjas asszony a marseille-i lakásának redőnyeit, majd ablakait próbálta éppen becsukni, amikor az utcán könnygázgránátokkal kezdték el a hatóságok a Macron ellen tüntetőket oszlatni. Őt egy gellert kapott gránát találta fejbe.

Az idős asszony olyan súlyos arcsérüléseket szenvedett a gránát becsapódásakor, hogy a kórházba szállítását követően azonnal megoperálták, ám már ez sem bizonyult elegendőnek, hogy megmentsék az életét. Érdekesség, hogy a városi államügyész – annak ellenére, hogy a hivatalos jegyzőkönyvek szerint az áldozat körül gránátrepeszek voltak szétszórva – azt nyilatkozta, „egyelőre nem állapítható meg ok-okozati összefüggés a halált illetően”.