Matteo Salvini: Minden olasz városnak új stadionra van szüksége

BERLUSCONI, Silvio; SALVINI, Matteo
Róma, 2019. február 11. Matteo Salvini olasz belügyminiszter, miniszterelnök-helyettes sajtótájékoztatót tart az olasz alsóház római épületében 2019. február 11-én, miután a Liga vezette olasz jobbközép koalíció fölényesen nyert a közép-olaszországi Abruzzo tartományban előző nap rendezett időközi választásokon. Abruzzo új tartományi elnöke a jobbközép koalíció jelöltje, Marco Marsilio, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) szenátora lett. A Salvini vezette Liga, a Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI) és a Giorgia Meloni irányította FdI közös jelöltje a szavazatok 48 százalékát szerezte meg. A Liga 28 százalék körül teljesített, és ezzel a tartomány legnagyobb pártjává lépett elő. MTI/EPA/Angelo Carconi
Vágólapra másolva!
Matteo Salvini olasz belügyminiszter kijelentette, minden városnak új stadionra van szüksége.
Vágólapra másolva!

Az olasz sportsajtóban hetek óta téma, hogy az AC Milan és az Internazionale is szeretne kiköltözni a San Siro Stadionból, és egy új arénát építtetnének Milánóban.

- nyilatkozta Salvini.

Matteo Salvini Forrás: MTI/EPA/ANSA/Angelo Carconi

A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta,

már dolgoznak egy olyan törvény megalkotásán, ami gyorsabbá, könnyebbé és olcsóbbá teszi az új sportlétesítmények építését.

Hozzátette, a San Sirónak múzeumként és koncerthelyszínként kellene működnie a továbbiakban.