Egy nő lehetett a társa a híres rapper gyilkosának

2019.04.03. 09:59

Felkerült egy videó az internetre, ahol az látszik, ahogy Nipsey Hussle-t és két barátját meglövik. Előbbi nem élte túl a támadást, utóbbi kettő súlyos, életveszélyes állapotban került kórházba. A rendőrök egy 29 éves férfit, Eric Holdert gyanúsítják a gyilkossággal, egy rajongó szerint azonban egy másik rapper a gyilkos. A sztárok egymás után búcsúznak el Nipsey Hussle-től, a rajongók pedig még a halála napján megemlékezést tartottak, ahol majdnem tömeges tragédia történt, egy lövés után sokan majdnem halálra taposták egymást. 

A népszerű rapper, Nipsey Hussle - eredeti nevén Ermias Davidson Ashgedom - 1985-ben született Creshawban, Los Angeles szomszédságában. 14 éves koráig élt szüleivel, azután elköltözött otthonról. A zenéléssel már egész fiatalon foglalkozni kezdett, de mivel a családja kereskedelemmel foglalkozott, ő is belevágott: 

2017-ben nyitotta meg saját ruhaüzletét, Marathon Clothing néven.

Rapper NipseyForrás: AFP/Image Press Agency/NurPhoto

Közben rendszeresen jótékonykodott, dolgozott önkéntesként, és annak ellenére, hogy a rap sokak szemében a bűnbandák műfaja, Hussle

kifejezetten az erőszak ellen küzdött.

Noha volt rá példa, hogy verekedésbe keveredett az utcán, az csak azért történt, mert egy ismeretlen ember, aki összetévesztette őt valakivel, belekötött - írja a tmz. 

Szándékosan viszont senkinek nem ártott volna. Épp ezért érthetetlen, hogy valaki miért pont őt gyilkolta meg. Felvetődött az is, hogy a támadó nem Hussle-t akarta megölni, a rapper rossz időben volt rossz helyen, és véletlenül találta el őt a három golyó a fején és felsőtestén. - írta az abc3340. 

Forrás: AFP/Mark Ralston

A rendőrség a 29 éves Eric Holdert gyanúsítja Nipsey Hussle meggyilkolásával. Holder állítólag a gyilkosság után egy sikátorba menekült, ahol már egy autó várta. A kocsit egy nő vezette, de egyelőre még nem sikerült kideríteni, hogy ki ő. 

Közben pedig egy videó is felkerült az internetre. A felvétel ugyan nem túl jó minőségű, de az látszik rajta, ahogy a zenészt lelövik.

A rapper egyik rajongója viszont azt állítja, hogy egy Cinco nevű énekes a gyilkos, aki az Instagramon megosztott egy saját videót, amelyben elmondja, hogy ő gyilkolta meg a rappert - írja a tmz.

Azt állítja, hogy csak úgy odament Nipsey-hez, és a lánya szeme láttára lelőtte.

Nipsey-ről tényleg van egy fotó, még a lövöldözés előtti utolsó órából, amin egy kislány áll mellette, de egyelőre nem tisztázott, hogy az tényleg az ő gyereke volt-e.

Nem ez volt az első lövöldözéses botrány Hussle boltja előtt. Röviddel az üzlet megnyitása után, 2017 szeptemberében is történt egy hasonló eset.

Forrás: AFP/2019 Getty Images/David Mcnew

Akkor a lövöldözés mellett késelés is történt. Mivel nem halt meg seni, és a szemtanúk közül senki nem akart nyilatkozni, a rendőrök végül ejtették az ügyet, azóta sem tudni, ki volt a tettes, és mi volt rá az oka.

Nipsey, mintha megérezte volna a rá leselkedő veszélyt, néhány héttel ezelőtt ezt posztolta a Twitterre: 

Áldás az embernek, ha kemény ellenségei vannak."  

A 33 éves Hussle-nek két kisgyereke volt.

Fiatal kora ellenére komoly sikereket ért el, a Victory Lap című albumát Grammy-díjra is jelölték.

Halálhíre sokkolta az amerikai szórakoztatóipart, közösségi oldalát elárasztották a gyászoló kollégák és rajongók posztjai:

Nipsey, te egy legenda vagy! Tisztelem és csodálom azt a karriert, amit te befutottál, és az életszemléletedet. A szívem összetört, miközben a híreket néztem. Imádkozom a szeretteidért. Úgy terveztem, idén végre találkozunk, és közösen zenélünk, de Istennek más volt a terve veled"- írta ki a Twitterre a szintén ismert rapper, J Cole.

Rihanna is az elsők között volt, aki posztjában kifejezte részvétét: 

Nagyon megrázott ez a szörnyű hír. Drága Istenem, add, hogy békében nyugodhasson, a családjának pedig őszinte részvétem. Annyira sajnálom, hogy ilyen megtörténhetett."  

Pharell Williams producer és előadóművész is döbbenten értesült a rapper haláláról - írja a Punch.

Hihetetlenül pozitív személyiség volt, emberek millióit mozgatta meg" 

- jegyezte meg posztjában Williams. 

Forrás: AFP/Mark Ralston

A halála napján azonnal szerveztek a rajongói egy virrasztásos megemlékezést, ami borzalmas káoszba fordult.

Mikor látták, hogy kezd eldurvulni a hangulat, néhány rendőr közbeavatkozott, és a tömeg elkezdte őket gyertyákkal dobálni.

Április elsején szerveztek egy megemlékezést a rajongóiForrás: AFP/2019 Getty Images/David Mcnew

Ekkor hirtelen felhangzott egy robbanásszerű hang - valószínűleg az egyik rendőr adott le figyelmeztető lövéseket. A tömeg ettől úgy bepánikolt, hogy elkezdtek a közeli parkoló felé menekülni.

Forrás: AFP/2019 Getty Images/David Mcnew

 Több embert összetapostak, ők súlyosan megsérültek.