Súlyos közlekedési baleset Brno belvárosában, rengeteg a sérült

2019.04.01. 16:40

Frontálisan karambolozott egy trolibusz és egy villamos Brno (Brünn) belvárosában hétfő kora délután. A balesetben 38 utas megsérült, akik közül többet csak feszítővágóval tudtak kiszabadítani a roncsok közül a tűzoltók – számolt be a Cseh Távirati Iroda (CTK)

Csehország második legnagyobb városának, a Dél-morvaországi Brno központjába hétfőn pár perccel kettő után riasztották a mentőket és a tűzoltókat. A Masná a Krenová utca kereszteződésében frontálisan ütközött a zsúfolásig megtelt trolibusz és egy üresen közlekedő villamos. Ez utóbbin, mivel garázsmenet volt, „szerencsére” csak a villamosvezető tartózkodott, aki egyébként szintén súlyos sérülést szenvedett, csakúgy, mint a trolibusz sofőrje.

A helyszínre legalább fél tucat mentőautót, mintegy negyven mentőst, rendőrt és tűzoltót riasztottak. A trolibuszon az elsődleges jelentések szerint legalább hatvanan utaztak.

Közülük legalább 38-an sérültek meg, egytucatnyi utast súlyos állapotban szállítottak kórházban, köztük egy kisgyereket is.

 

Tűzoltók a brnói közlekedési baleset helyszínén, miután összeütközött egy trolibusz egy villamossal 2019. április 1-jénForrás: MTI/AP/HZS JMK/-

 A cseh tűzoltóknak csak egy órán belül sikerült feszítővágókkal kiszabadítani a súlyos sérülteket. A brnói belvárost a mentési és helyszínelési  munkálatok idejére teljesen lezárták, ami miatt hatalmas közlekedési dugók alakultak ki a 380 ezres cseh nagyvárosban.