Mintegy három hónapon át rabszolgaként dolgoztatták a román kamionsofőrt

2019.04.02. 15:20

A német autópálya-rendőrség egyik rutinellenőrzésén bukott le az a román kamionsofőr, aki január óta folyamatosan szolgálatban van. Mintegy 3 hónapja a családját sem láthatta, mert kényszerből teherautójával folyamatosan szeli keresztül-kasul Európát - számolt be az esetről a Maszol.ro erdélyi hírportál.

Az idowa.de című helyi német nyelvű portál szerint a német rendőrség eljárást indított a román kamionsofőr belga munkáltatója ellen, ugyanis az uniós munkaügyi szabályozások szerint a román férfinak minden hónapban legalább egy hetet pihennie kellett volna.

Ehelyett a kamionsofőr gyakorlatilag hónapok óta a kamionban élt, és a hétfői ellenőrzéskor is a Hengersberg közelében található pihenőhelyen aludt a jármű vezetőfülkéjében.

A román kamionsofőr belga munkáltatója ellen eljárást indítottak a német hatóságokForrás: Deutsche Polizie (DP)

 A menetlevél tüzetes ellenőrzésekor derült ki, hogy a 28 éves romániai sofőr január 12-én ült volánhoz, azóta folyamatosan szolgálatban van, egyik megbizatását kapja a másik után a belga munkáltatójától.

A német rendőrség közleménye szerint a „modern rabszolgaság" jelenségével állunk szemben, ugyanis a sofőr gyakorlatilag 3 hónapja szünnap nélkül dolgozott.