Az amerikai Fox News szerint egy amerikai turistát és idegenvezetőjét rabolták el Ugandában egy jól ismert idegenforgalmi parkban. Az eset kedden este történt az Erzsébet Királynő Nemzeti Parkban. 

Fegyveresek fogtak el turistákat Ugandában egy nemzeti parkban. Közülük ketten kiszabadultak, ők értesítették a hatóságokat. A rendőrség szerint a 35 éves amerikai Kimberley Sue Endecottért 500 ezer dollár (142 millió forintnak megfelelő) váltságdíjat követelnek az emberrablók. A rendőrség egy elit csapattal erősítette meg a helyi biztonsági erőket, úgy vélik, hogy az áldozatok még mindig a közelben vannak. 

A hatóságok fontosnak vélték megjegyezni, hogy szeretnék megnyugtatni a lakosságot arról, hogy ez az első ilyen esemény, amely ebben békés környezetben történt. 

Az Egyesült Államok tisztviselője megerősítette a Fox Newsnak, hogy jelenleg próbálják tisztázni a váltságdíjjal kapcsolatos részleteket. Azt sem lehet még tudni, hogy kik állnak az emberrablás mögött. 

A Reuters szerint korábban a szomáliai iszlamista Al-Shabaab támadásokat hajtott végre Ugandában, de sohasem raboltak el senkit váltságdíj fejében.