A németországi Flensburg rendőrkapitányságának közleménye szerint őrizetbe vettek szerdán egy flensburgbi iskolánál egy diákot, aki a feltételezések szerint ámokfutásra készült, több embert is meg akart ölni az iskolában. 

Elfogtak egy feltehetően ámokfutásra készülő tanulót egy németországi iskolánál. A flensburgi rendőrkapitányság közleménye szerint a 17 éves diáknál több kést találtak, és a nyomozás első megállapításai alapján "konkretizálódott a gyanú ellene".

Mint írták, előző este ismertté vált egy online üzenetváltás - mely nemcsak egy diákok közötti, hanem nyilvános beszélgetés volt -, amelyben egy személy közölte, hogy meg akar ölni több embert szerdán az iskolában. Ezért a tanítás kezdete előtt ellenőrzést tartottak az iskola bejáratánál.

Német hírportálok beszámolói szerint a rendőrség nagy erőkkel vonult ki a helyszínre. A műveletbe beavatták az iskola vezetőségét is. Miután a fiút elfogták, a tanítási órákat a normális órarend szerint megtartották. A feltételezett ámokfutó motívuma egyelőre nem ismert. 

A helyszín Google Maps képe:

Az iskolaForrás: Google Maps