10 ember meghalt egy brazíliai bankrablásban

Brazília, rablás
Outside view of a bank branch, shortly after military police busted a gang trying to blow up ATM machines and shot dead at least ten robbers, in Guararema, some 80 km from Sao Paulo, Brazil on April 4, 2019. - Around 25 assailants were involved in the early morning raid, in which at least 10 bank robbers were shot dead by police, a manhunt is under way for the rest of the assailants after they fled two banks in Guararema municipality, the Sao Paulo state government said in a statement. (Photo by NELSON ALMEIDA / AFP)
Vágólapra másolva!
Lövöldözés tört ki Brazíliában egy bankrablás során, legalább 10 ember meghalt – írja az ABC News.
Vágólapra másolva!

Mintegy 30, puskákkal és pisztolyokkal állig felfegyverzett bűnöző akarta kirabolni a Banco do Brasil és a Santander Brasil nevű bankok fiókjait, amelyek ugyanabban az utcában, egymástól néhány méterre találhatóak a Sao Paulótól mintegy 80 kilométerre fekvő, 30 ezer lakosú turisztikai helységben, Guararemában.

A bűnözők felrobbantották az automatákat az egyik bankfióknál,

a kiérkező rendőrök azonban meghiúsították a rablást.

Forrás: AFP/Nelson Almeida

Ezt követően tört ki a tűzpárbaj, a rendőrség erősítést kért, a Sao Pauló-i katonai rendőrség különleges műveleti alakulata (Rota) lezárta az utakat, hogy a bűnözők ne tudjanak elszökni.

A rablók és a rendőrök közötti lövöldözésben 10 ember meghalt, mindegyikük gyanúsított volt, a rendőrök közül senki sem sérült meg.

A bankautomaták felrobbantása gyakori Brazíliában, általában a szervezett bűnözői csoportok folyamodnak ehhez a módszerhez. A múlt héten egy szintén állig felfegyverzett csoport támadott meg egy, az elnöki rezidencia mellett található szállodát, felrobbantott három bankautomatát, majd a zsákmánnyal kereket oldott.