Elképesztő videó látott napvilágot a legnagyobb videómegosztón, fittyet hányva az emberi jogokra, amire más esetben oly érzékenyek az oldal üzemeltetői. A párperces videón egy muszlim szociológus egy kisfiún mutatja be, hogyan kell otthon szakszerűen megverni az asszonyt, ha az engedetlen.

A 888.hu számolt be róla, hogy Abad Al-Aziz Al-Khazraj Al-Ansari katari szociológus egy, a Youtube-on elérhető oktatóvideóban bemutatja, hogy az iszlám tanításai szerint hogyan kell szakszerűen megvernie a férjnek a feleségét otthon. A muszlim szociológus szerint

egy férfinek esetenként szeretetből kell megverni a feleségét.

Ugyan a videóban Ansari hangsúlyozza, hogy „enyhe, fájdalommentes ütésekről van szó”, de azért hozzáteszi azt is, hogy a feleségnek a férfi ütésein keresztül kell éreznie annak férfiasságát és erejét, azért, hogy ezen keresztül élje meg nőiességét. A oktatófilmben az ütések előzménye egy veszekedéssel megfűszerezett párbeszéd, amiben az hangzik el, hogy

mondtam, hogy az engedélyem nélkül ne hagyd el a házat! Hányszor mondjam ezt el neked?

Ezt követően a gyerek vállait kezdi el ütögetni, és hozzáteszi, hogy ezután a férj már az ágyát sem osztja meg a feleségével büntetésből.

Nem szabad feltenni azt a kérdést magunknak, hogy vajon erőszakos-e a vallásunk! Nem! A vallásunk a kedvességre és a megbocsátásra épül!

– ezt mondja a szociológus a verésről szóló videóban. Azt is hozzáteszi. hogy arcon vagy hasba nem szabad ütni a nőt az iszlám tanításai szerint, „csak” az oldalán és a vállán.