Legalább 10 fiatal nőt erőszakolt meg vagy zaklatott egy afrikai migráns

ohio börtön
African asylum seekers, who entered Israel illegally via Egypt, lean at the fence of the Holot detention centre in Israel's southern Negev Desert, on February 17, 2014 as they join other migrants who came to protest outside the detention facility. The Israeli government has opened last year the sprawling Holot detention facility to house both new entrants and immigrants already in the country deemed to have disturbed public order. Tens of thousands of migrants, mostly Eritrean and Sudanese, have been staging mass demonstrations in the country against moves by the Israeli authorities to track them down and deport them, or throw them into detention facilities without trial. AFP PHOTO/JACK GUEZ
Vágólapra másolva!
Letartóztattak egy afrikai migránst Hollandiában, mert legalább 10 fiatal nőt erőszakolt meg, vagy zaklatott szexuálisan, köztük kiskorúakat is. Pszichiátere szerint „adaptációs zavarban" szenved. Az pedig, hogy gyakorlatilag akadály nélkül utazgathatott az egész unióban, egyértelmű bizonyítéka a Juncker-Timmermans féle bevándorláspárti politika kudarcának.
Vágólapra másolva!

Az asseni bíróság előtt levő büntetőügyben megállapították, hogy a 19 éves Aman K. eritreai migráns 11 fiatal holland nő ellen követett el vagy kísérelt meg erőszakot Drenthen és Groningen városok környékén. A migráns tagad, és azt állítja, hogy a vallomást tevő nők mind hazudnak.

Ugyanaz a forgatókönyv

A forgatókönyv minden esetben hasonló volt, áldozatait vonatokon utazva választotta ki. Olyan fiatal lányokat, akik általában egyedül szálltak fel vagy utaztak a vonatfülkében, de az sem zavarta, ha mások is voltak a fülkében.

Az eritreai migráns áldozata mellé ült, beszélgetést kezdeményezett, bókolt, ha úgy tetszik, udvarolt a lányoknak, majd csókolgatta, ölelgette őket, később pedig intim szerveiket is fogdosni kezdte, és erőszakoskodott.

A lányok teljesen kiszolgáltatott helyzetben voltak, egy vonatról ugyanis nagyon nehéz elmenekülni - fogalmazott az ügyész.

A migráns áldozatai mind sokkos állapotba kerültek, egyikük nem mer többé vonatra ülni, és fóbiája alakult ki a férfiakkal szemben. „Nem bízom meg senkiben többet, inkább otthon maradok" - nyilatkozta egyikük a Dagblad Noorden internetes portálnak.

A nők közül többen is jelezték, hogy nem mertek bejelentést tenni, mert attól féltek, hogy őket fogják rasszizmussal vagy diszkriminációval vádolni.

Kiskorúak is voltak az áldozatok között

Egy kiskorú elmesélte, hogy az észak-hollandiai tengerparti városban, Groningenben szállt vonatra, szoknyában, a migráns pedig leült mellé, fogdosni kezdte a lábát, a nyakán pedig szorítani kezdte. A lány teljesen „lefagyott", sem sírni, sem kiabálni nem mert. Meppel állomáson hirtelen leugrott a vonatról, a migráns azonban utána ugrott, és tovább üldözte. Az eritreai férfi Groningenben, Assenben, Beilenben, Meppelben, Echtenben, Rotterdamban, Utrechtben és Goudában is támadott.

Az ügyészség most - viszonylag kevés - 18 hónapnyi, letöltendő börtönt kért az ügyben, az ügyész szerint rendkívül komoly az esélye a visszaesésnek.

A több millió illegális bevándorló között rengeteg bűnöző is érkezett 2015 óta Európába Forrás: AFP/Jack Guez

Egy „klasszikus" migránstörténet

Az eritreai migráns története egyébként már-már klasszikusnak tekinthető. Aman K. Eritreából Szudánba menekült, majd onnan minden bizonnyal egy Soros által finanszírozott szervezet hajójával érkezett Európába. Hollandia előtt járt már Dániában és Németországban is. Hollandiába megérkezve menedékjogi kérelmet adott be, amelyet első fokon elutasítottak a hatóságok, mondván, hogy arra nem jogosult. Az eritreai bevándorló persze fellebbezni akar a döntés ellen.

Áldozatai között egy 13 éves és egy 15 éves kislány is volt, de a többiekben is örök, kegyetlen nyomot hagyott Aman K.

A Juncker-Timmermans féle Európai Bizottság elhibázott bevándorlási politikája

Aman K. esete többek között azt mutatja, hogy

mennyire elhibázott volt az a megengedő, sőt migrációt kifejezetten támogató politika, amit az Európai Bizottság kényszerített rá a tagállamokra.

Ahogy Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter fogalmazott nemrégiben, a Juncker-Timmermans féle Európai Bizottság regnálása alatt több mint 2 millió migráns érkezett Európába. A migránsok túlnyomó része teljesen ellenőrizetlenül, papírok nélkül jutott be valamelyik EU-tagállamba. Valójában senki sem tudja, hogy kik ezek a „menekültek", milyen előéletük, milyen végzettségük, szakmájuk van.

Biztonsági válság és fokozódó terrorveszély

Rogán Antal azt is elmondta, hogy sikertelen integrációjuk biztonsági válsághoz és fokozódó terrorveszélyhez vezetett Európa-szerte. Aman K. a Juncker-Timmermans féle Európai Bizottság hathatós támogatásával érkezett a kontinensre, minden bizonnyal egy Soros-féle civilszervezet hajóján, majd több Uniós államon is végigvándorolt, míg végül Hollandiában kötött ki, ahol menedékjogi kérelmet nyújtott be. Önmagában az is elgondolkodtató, hogyan tudott a migráns Dánián és Németországon keresztül Hollandiába eljutni? Volt-e migránskártyája, amiből költségeit fedezte? Az általa elkövetett bűncselekmények szenvedő alanyai fiatal holland nők, köztük kiskorúak, akik életük végéig magukkal viszik az ellenük elkövetett súlyos bűncselekmények lelki súlyát. Foglalkozik ezzel az Európai Bizottság?

Nem.

A holland kislányok (egyébként hihetetlen módon, de sajnos Nyugat-Európában már megszokott módon) attól rettegtek, hogy diszkriminatívnak, rasszistának tartják őket, ha tiltakozni mernek, vagy ha csak beszélni mernek arról, ami velük történt. És valóban, a baloldali-liberális média vészmadarai már készülődnek valahol, hogy „nem szabad általánosítani", hogy „egyedi, elszigetelt esetről van szó", de inkább az a helyzet, hogy itt és most le kell szögezni, és nyíltan ki kell mondani, hogy sajnos nem egyedi esetről van szó.

Nem volt egyedi annak a német kislánynak az esete sem, akit német-héber neve, szőke haja miatt, és azért bántottak, mert nem viselt arab fejkendőt. Hiába állította a bevándorláspárti Emmanuel Macron az európai parlamenti választási kampányának középpontjába azt, hogy „a migráció jó dolog", a tények azt mutatják, hogy ez egyáltalán nem így van.

Migránsok rohamoznak meg egy kamiont Forrás: AFP/Philippe Huguen

Növekvő bűnözés, a nők elleni erőszak az egekben, az összeroppanó ellátási rendszerek, a lakosság folyamatos félelme, rettegése, a keresztények elleni minden napos támadások, a franciaországi zsidók tömeges kivándorlása

mind a Juncker-Timmermans féle Európai Bizottság migrációs tervei, és az azt megvalósító Macron-Merkel féle politika további folytatása ellen érvelnek.

Vissza kell adni a migráció kérdésében a döntést a nemzeteket képviselő politikusoknak

Aman K. esete Dániában, Németországban, Angliában, Svédországban, Belgiumban, Franciaországban is előfordulhatott volna. Svédország a nemi erőszakok számában messze megelőzi például Jamaicát, Costa Ricát vagy Bolíviát. Százezer nőre 66,5 nemi erőszak jut, ami még soha nem volt ilyen magas Svédország történetében. A migráció egyenes következményéről beszélünk. Bárhol, ahol ellenőrzés nélkül, fejet leszegve végrehajtották az Európai Bizottság és Soros György betelepítési tervét, csatlakoztak az ENSZ migrációs paktumához, hasonló a helyzet.

Ahogy Orbán Viktor miniszterelnök is mondta 7 pontos migrációellenes programjának meghirdetésekor: fontos, hogy

ne a brüsszeli buborékban élő politikusok döntsenek a migrációról

(mint Juncker vagy Timmermans), hanem a nemzeti kormányokat képviselő politikusok. Láttuk, hogy Aman K. ügyvédjén keresztül, aki feltehetőleg valamelyik bevándorlást támogató Soros-féle civil szervezettől kapja fizetését, menedékjogi kérelmet nyújtott be, amit a holland hatóságok elutasítottak, de Aman K. fellebbezni fog, és továbbra is Hollandiában maradhat. Elvileg 18 hónapig börtönben lesz, de mi lesz a további sorsa? Az ügyészség szerint óriási az esélye, hogy újra támadni fog. De ezzel már sem Juncker, sem Timmermans nem foglalkozik, oldják meg a hollandok, gondolhatják magukban.

A májusi európai parlamenti választásoknak pontosan az az egyik legfontosabb tétje, hogy a migráció kérdésében a nemzeti kormányokat és saját polgáraikat képviselő politikusok döntsenek. Azok, akik ismerik és látják a migráció súlyos következményeit, és ne azok a brüsszeli bürokraták, akik egy elszigetelt elefántcsonttoronyban élnek mesterséges körülmények között, és köszönő viszonyban sincsenek sem az európai polgárok hétköznapjaival, sem a migránsok miatt megváltozott életkörülményekkel.