Juncker újabb botránya: majdnem felgyújtott három politikust - videó

2019.04.09. 15:24

Majdnem felgyújtotta a ruandai népirtás 25. évfordulójára emlékező delegációt az Európai Bizottság brüsszeli körökben köztudottan részeges elnöke, Jean-Claude Juncker - erről ír a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Az újabb Juncker-botrány hamar elárasztotta a közösségi oldalakat, újraindult a találgatás Juncker „isiászáról" is. Brüsszelben ugyanis közismert Juncker alkoholizmusa, ezt azonban hivatalosan az isiászával próbálják leplezni.

Vasárnap a ruandai népirtás 25. évfordulójára emlékeztek a kelet-afrikai országban. Az eseményen az Európai Uniót Jean-Claude Juncker képviselte, akinek sikerült ismét felhívnia magára a figyelmet azzal, hogy majdnem felgyújtotta a többi résztvevőt. 

Az eseményről videó is készült, amin jól látszik Juncker rémisztő mozdulata. 

Junckernek az elmúlt években számtalan botránya volt, ahogy írtuk, brüsszeli politikusi körökben közismert az alkoholizmusa.

A The Spectator brit hetilap egy korábbi uniós minisztert idézett, aki azt mondta: mindenki tisztában van azzal, hogy amikor Junckernek egy pohárban némi vizet hoznak a bizottsági ülésen, abban valójában gin van.

A hetilapnak több luxemburgi és brüsszeli forrás is konkrét esetekről számolt be, amikor Juncker részeg volt.

A leghíresebb eset egy NATO-csúcson történt, ahol az egyensúlyát láthatóan többször is elvesztő Junckert elnökök és miniszterelnökök kísérték le a dobogóról.

Ekkor született meg a meglehetősen nevetséges magyarázat arról, hogy Juncker isiászban szenved. 

Ismert az az eset is, amikor Macron francia elnököt verte fejbe egy paksamétával, majd elkezdte csókolgatni.

 A csókolgatás Juncker kedvenc szokása, számtalan fotó örökítette meg.

Frans Timmermans hajtja engedelmesen csókra fejétForrás: EPA/Patrick Seeger

Az Európai Unió kormányfőinek egyik kétnapos tanácskozásán egy szőke hajú nőt alázott meg.

Nyilvánosan tiltakozni persze senki nem mer, félnek Juncker és az őt védő brüsszeli elit haragjától. Nem lennénk meglepve, ha Juncker távozása után eddig még nem ismert, színfalak mögötti esetek derülnének ki.