Nemzetbiztonsági kockázat lett Soros migránshajója

Illegális bevándorlók, illegális bevándorlás, migráns, migránsok, Olaszország
Illegális bevándorlók partra szállnak az olasz parti őrség Diciotti hajójának fedélzetéről Catania kikötőjében 2018. augusztus 26-án.
Vágólapra másolva!
Ahogy az Origo korábban megírta, a Sea Eye nevű német NGO Németország zászlaja alatt közlekedő Alan Kurdi hajója pár napja 64 illegális bevándorlót próbált sikertelenül kitenni az olaszországi Lampedusa szigeténél. Most nemzetbiztonsági kockázatnak minősítette a Soros-bárkát, s ezért nem engedi területi vizeire a hajót.
Vágólapra másolva!

A Rai News 24 emlékeztetett, hogy korábban Olaszország sem engedte kikötni a múlt csütörtök óta a Földközi-tengeren vesztegelő Alan Kurdi nevű civil német mentőhajót,

Matteo Salvini olasz belügyminiszter szigorú illegális bevándorlás ellenes intézkedései miatt.

A hajó fedélzetén lévő menedékkérők között ötven férfi, tizenkét nő és két gyerek van. Az olasz hatóságok korábban felajánlották, hogy a nők és gyermekek partra szállhatnak. A nők ezt azonban elutasították, mondván, a gyermekeik apjai nélkül nem mennek sehová.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter korábban úgy nyilatkozott, mivel német szervezetről van szó, a hajó Németországban van bejegyezve, és a kapitány is Hamburgból származik,

– jelentette ki. Salvini szigorú migrációs politikájával az olaszok kétharmada egyetért.