100 kilót fogyott a világ legkövérebb gyereke

health Horizontal
10-year-old Arya Permana from Karawang, West Java sits in his home in Karawang, West Java on July 1, 2016. - Arya Permana, dubbed as one of the fattest boys in the world, weighs about 188 kilos after following a crash diet suggested by Indonesian doctors that made his weight lower from 192 kilos in the beginning of the program. His obesity forced him to abandon school since he was unable to walk far, he wears only sarong that can fit his size and must sleep against the wall to make him breath. (Photo by MAHENDRA / AFP)
Vágólapra másolva!
Az indonéziai Jáva szigetén élő Arya Permana saját bevallása szerint sokkal boldogabb, amióta lefogyott, annak ellenére, hogy hatalmas mennyiségű bőrfelesleg maradt rajta. Permana 10 éves korában már közel 200 kilogramm volt, onnan sikerült lefogynia több mint 100 kilót egy műtét után. 12 éves korára eldöntötte, profi labdarúgó szeretne lenni, miközben az ágyból sem tudott kikelni. 
Vágólapra másolva!
Arya Permana 100 kilótól szabadult meg Forrás: NORTHFOTO/Barcroft Media/Jefta Images / Barcroft Images

Az indonéz Arya Permana 13 éves korára megszabadult korábbi testsúlya felétől, most boldognak érzi magát, hiszen már focizhat, együtt lehet a barátaival, játszhat, folyóba mehet...

- nyilatkozta a korábban súlyosan elhízott Permana.

Arya Permana közel 200 kiló volt Forrás: AFP/Mahendra

Egy időben kültéri medencében kellett fürdenie, mert túl nagy volt a zuhanyzáshoz, és magántanuló lett, mert 5 méter gyaloglás után kifulladt. Szülei próbálták mérsékelni rossz táplálkozási szokásait, de elismerték, hogy elkényeztették. Apja azt mondta, hogy

Forrás: AFP/Mahendra

A fiú végül egy gyomor-bypass műtéten esett át, amelyet egy szigorú diéta követett, így sikerült lefogynia. Permana már az első hónapban több mint 30 kilót fogyott, és a súlya fokozatosan csökkent.

Ennek eredményeképpen viszont jelentős bőrfelesleg maradt a testén, főleg a mellkasán, a karjain.

A tinédzser étrendje most már inkább halakból, zöldségekből és gyümölcsökből áll. Egy kilométert is el tud már sétálni az iskolába, és élvezi a barátaival való sportolást.

Permana most bőrhelyreállító műtétben reménykedik a vizsgái befejezése után. Apja szerint annak ellenére, hogy fia mozog, focizik, tollaslabdázik, és a teste is erős már, a testéről lelógó laza bőrt el kell távolítani - olvasható a brit The Sun oldalán.