Visszahívta Cecilia Wikströmöt EP-listája éléről a svéd liberális párt, a Liberalerna, miután a politikusnő a párt presztízsét súlyosan romboló adócsalási botrányba keveredett - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. Az ügyet a svéd televízió robbantotta ki, de aztán a részleteket már sajátos módon elhallgatták. A balliberális médiumok teljesen elhallgatják az ügyet. Wikström liberális európai parlamenti képviselőként két milliárdos adócsalással meggyanúsított cég igazgatótanácsában tevékenykedik hosszú évek óta. Soros György megbízható embere, és láthatóan rajong Mark Zuckerbergért. Tagja az EP hírhedten bevándorláspárti testületének, a LIBE-bizottságnak, és őt bízták meg jelentéstevőként a dublini rendszer reformjával. Rendszeresen agresszívan támadta Magyarországot, Orbán Viktort és azokat a politikusokat, akik Európa megvédését tűzték ki célul, és rasszistának nevezte a kvótanépszavazást. 

Wikström évek óta havi 70 ezer svéd koronával, vagyis mintegy 6200 euróval egészíti ki jövedelmét (ez nagyjából kétmillió forint), két adócsalásba keveredett cég vezető tisztviselőjeként, az igazgatótanács irányító tagjaként. Ezzel nagyjából megduplázza havi képviselői járandóságát. A botrányt a svéd állami televízió robbantotta ki.

Amikor először kiderült, hogy Wikström nagyvállalatok fizetett lobbistájaként ül az Európai Parlamentben, azzal védekezett, hogy ez nem szabályellenes, és így is 100 százalékosan el tudja látni képviselői feladatait. Nagy a munkabírásom  idézi a V4NA. 

A politikus vezető tisztségviselőként 

évek óta a súlyos adócsalási ügyekbe keveredett Beijer Alma AB és az Elekta AB cégek irányítója, és jól megfizetett lobbistája. 

A Beijer Alma AB először a Panama-iratok kiszivárgása után, 2016-ban került gyanúba. Anders Wall a cég akkori vezetője és főrészvényese a Bahamákon és Svájcban hozott létre offshore vállalatokat, vagyis olyan cégeket, amelyek egyetlen célja az adóelkerülés volt. Azonban már 2013-ban is gyanítani lehetett, hogy valami nincs rendben a cég körül, amikor határozat érkezett a svéd adóhatóságtól, ebből pedig kiderült, hogy Wall több mint egymillió korona értékű, külföldi vagyoni eszközöket vallott be, ami után Svédországban adóznia kellett volna, de ezt nem tette meg.

Amikor arról faggatták, hogy ez miként történhetett meg, Wall hárította a kérdéseket, semmire nem volt hajlandó válaszolni, mondván: semmi nem indokolja, hogy nyilatkozzon az ügyben, valamint nincs is oka rá, hogy bárkinek beszéljen erről. 

Cecilia Wikström 2018-ban lett a Beijer Alma AB igazgatója annak ellenére, hogy tudott a cég botrányairól.

Wikström évek óta vezető tisztviselője a másik svéd cégóriásnak az Elekta AB-nek is. A közelmúltban a svéd adóhatóság 14 millió koronás adócsalással vádolta meg Laurent Leksellt, az Elekta AB tulajdonosát és az igazgatóság elnökét, Wikström közvetlen munkatársát.

Ez a cég is azzal trükközött, hogy leányvállalatokat hozott létre olyan országokban, ahol sokkal alacsonyabbak az adók, miközben valós tevékenységüket Svédországban folytatták.

Soros György leghűbb szövetségese

Cecilia Wikström egyértelműen Soros György emberének számít az Európai Parlamentben. 

2009 óta európai parlamenti képviselő, az ALDE, vagyis a liberális frakció meghatározó, vezető tisztségeket betöltő tagja. Szélsőségesen bevándorláspárti. 

Ő készítette elő például azt a jelentést, melyet az Európai Parlament bevándorláspárti többsége megszavazott 2017-ben a felső korlát nélküli kötelező betelepítésekről. 

Rendszeresen felszólal a bevándorlást elutasító országokkal szemben, így például Magyarországgal vagy Lengyelországgal szemben. Aktívan részt vett a Magyarországot támadó Sargentini-jelentés előkészítésében is. Állásfoglalási indítványt nyújtott be Lengyelország ellen is. Az EP még 2017 végén rábólintott a dublini rendszer reformjára, amely többek között a migránsok befogadásától vonakodó tagállamok szankcionálását (ezzel legfőképpen Magyarországot megcélozva) és a menedékkérők felső korlát nélküli áthelyezését írja elő.

A reform mellett teljes mellszélességgel kiálló LIBE-munkacsoport tagját, Cecilia Wikström EP-képviselőt akkor az Echo TV stábja szólaltatta meg. A Soros György megbízható embereiről készült listán szereplő politikus nem tagadta, hogy korábban Soros Györggyel hasznos és gyümölcsöző megbeszélést folytattunk, ő egy kiemelt személynek számít Brüsszelben.

A találkozó után pár nappal fogadta el az Európai Parlament a Wikström-jelentést a felső korlát nélküli kötelező betelepítésekről.

Elmondása szerint Soros egyeztetett még Guy Verhofstadttal, és még másokkal is az Európai Parlamentben.  Wikström szavait alátámasztja egy Twitteren posztolt fénykép is, ahol éppen a Soros-terv ötletgazdájával, magával Soros Györggyel pózolt.  Ennek ellenére a liberális politikus arra a kérdésre, hogy mit gondol a Soros-tervről, azt válaszolta, ilyesmiről nem tud, szerinte nem létezik. Cecilia Wikström szerepel azon a listán, amely Soros György – 226 EP-képviselőt tartalmazó – megbízható szövetségeit sorolja fel. 

A korrupciós botrányba keveredett Cecilia Wikström még 2016-ban nemes egyszerűséggel rasszistának nevezte a magyar népszavazáson feltett kérdést,  kijelentette, hogy a határoknak nyitottnak kell lenniük, és a veszélyes emberek kiszűrése „egy jó biztonságteszt" az európai rendvédelmi szerveknek. Egyébként azon a népszavazáson több mint 3,3 millió ember szavazott a kvótarendszer ellen, tehát Wikström több millió embert rasszistának nevezett.

Soros György és Wikström kapcsolatára több bizonyíték is van. Az EP-képviselő szerepel például azon a listán, ami Soros György megbízható szövetségeseit gyűjti össze. A dokumentumot egy brüsszeli lobbiszervezet állította össze a Nyílt Társadalom Alapítványok részére. Ebből kiderül, kik azok a képviselők, akiken keresztül Soros György befolyásolni tudja az uniós politikát.

Wikström egyébként szeret szelfizni. Nagy botrányt okozott, hogy amikor az illetékes bizottság éppen Mark Zuckerberget hallgatta meg a Facebook botrányos ügyeivel kapcsolatban, ő boldog szelfit készített vele.

Az EP-képviselők a Facebook botrányai miatt hallgatták meg Zuckerberget, Wikström rajongóként szelfizett vele. Tessék figyelni a háttérben a döbbent képviselőket!

A szelfi alatt a legtöbb like-ot kapott kommentelő azt írta: Nem egy Beyoncé-koncerten vagy, elfogulatlan kérdéseket kellett volna feltenned valakinek, aki valószínűleg egy sor európai törvényt felrúgott. 

Később előkerült egy videó is a kínos jelenetről, ahogy Wikström a meghallgatás végén azonnal lerohanja Zuckerberget a fotóért, majd keresni kezd valakit, aki lefényképezi őket.

Igazi bevándorláspárti liberális 

Wikström nemcsak a magyar kvótanépszavazás idején állt ki az illegális bevándorlók mellett, hanem tavaly év végén az ENSZ globális migrációs paktumát is teljes mellszélességgel támogatta. Akkor azt nyilatkozta, hogy a paktum révén legálisan lehet majd menedzselni a migrációt. Élesen támadta azt az osztrák kormányt, amely Magyarországgal egyetemben elutasította a paktumot, mivel szerinte ez az osztrák lépés aláássa az unió egységét. 

Wikström tevékenysége az elmúlt években nagyrészt arra irányult, hogy az illegális migrációt valahogyan legalizálja. Ezzel kapcsolatban több jelentés előkészítésében részt vett, valamint felszólalásaiban folyamatosan ostorozta a kormányfők tanácsát, hogy miért nem teszik magukévá az EP által megszavazott bevándorláspárti tervezeteket, és miért nem hajtják azt végre a tagállamokon. 

Érdekesség, hogy Wikström még 2018. június 30-án az uniós értékek, valamint a korrupció és a bűnözés terjedése az aranyvízumokon keresztül - című vitában szólalt fel.