Bomba robbant pakisztáni piacon, legalább 16-an meghaltak

A biztonsági erők tagjai és hivatalos személyek a helyszínen 2019. április 12-én, miután pokolgép robbant a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartomány székhelyén, Kvettában, egy piacon. Legalább tizenhat ember életét vesztette és harminc megsebesült
Vágólapra másolva!
Legalább 16 ember meghalt, harminc megsebesült, amikor pénteken bomba robbant egy pakisztáni piacon.
Vágólapra másolva!

A helyi Geo TV beszámolója szerint egy házilag készített bomba robbant apakisztáni Beludzsisztán tartomány székhelyén, Kvettában, egy piacon.

A merényletben legalább 16 ember meghalt, harminc pedig megsebesült.

A robbanás síita muzulmánok lakta terület közelében történt, a halálos áldozatok között volt a határvédelmi erők egy katonája. A hatósági tájékoztatás szerint emelkedhet a halálos áldozatok száma, mert több, kórházba szállított sebesült állapota válságos.

Egyelőre egy szervezet sem vállalta a felelősséget a merényletért, de

korábban egyes, betiltott szunnita csoportok jelentkeztek elkövetőként hasonló támadások után.

A biztonsági erők tagjai és hivatalos személyek a helyszínen 2019. április 12-én, miután pokolgép robbant a délnyugat-pakisztáni Beludzsisztán tartomány székhelyén, Kvettában, egy piacon. Legalább tizenhat ember életét vesztette és harminc megsebesült Forrás: MTI/EPA/Dzsamal Tarakaj

Pakisztán 180 milliósnál nagyobb lakosságának mintegy 20 százaléka követi az iszlám síita ágát. Gyakoriak ellenük a támadások, mert az iszlám másik ágát alkotó szunniták eretneknek, nem hithű muzulmánoknak tekintik őket.

Kvettában rendszeresek a szeparatisták támadásai, akik nagyobb autonómiát követelnek, egyben nagyobb részesedést a területen kitermelt olyan természeti kincsekből, mint az olaj és a gáz.