Málta és Olaszország is elküldte a Soros-hajót, aztán mégis kikötöttek

2019.04.13. 11:53

Négy európai uniós tagország megegyezett a Máltánál veszteglő egyik Soros-hajó 62 utasának egymás közötti elosztásáról, így a hajó tíz nap után kiköthet Máltán, a migránsokat pedig továbbszállítják – jelentette be szombaton a máltai kormány. Így kis sikert könyvelhet el a migránsokat szállító Sea-Eye nevű német álcivil Soros-szervezet. Málta azért tiltakozott a kikötés ellen, mert kormánya szerint a hajónak Tunéziába kellett volna mennie a kimentett emberekkel a tengerjog szerint, mivel ott van a mentés helyszínéhez legközelebbi biztonságos kikötő. A Sea-Eye nevű Soros-szervezet már Líbia partjainál felvette a bevándorlókat.

Továbbra sem állnak le Soros György migránshajói, amelyek folyamatosan taxiztatják a migránsokat Európába. 

Az Európai Bizottság koordinációjával és Málta együttműködésével az Alan Kurdi civil hajón lévő migránsokat szétosztják Németország, Franciaország, Portugália és Luxemburg között. A migránsok közül senki nem marad Máltán – olvasható a kormány közleményében.

Az Alan Kurdiról egy máltai hajóra szállítják át az utasokat, és az viszi őket a parthoz – mondta egy meg nem nevezett máltai diplomata az AP hírügynökség szerint.
Málta azért nem engedte eddig kikötni a partjainál a civil mentőhajót, mert kormánya szerint a hajónak Tunéziába kellett volna mennie a kimentett emberekkel a tengerjog szerint, mivel ott van a mentés helyszínéhez legközelebbi biztonságos kikötő.

A Sea-Eye német civil szervezet hajóját, az Alan Kurdit Olaszország sem engedte kikötni. Amin nincs is mit csodálkozni, hiszen, ahogy arról korábban beszámoltunk, a Sea-Eye a Sea-Watchcsal együtt többek közt Soros György által finanszírozott bevándorláspárti szervezet.

Ezek a szervezetek, ahogy arról korábbi cikkünkben már beszámoltunk, rendszerint a hajó kapacitásánál jóval több migránst vesznek fel.

Az elmúlt két évben több mint 14 000 migránst vettek fel és taxiztak be Európába a tengeren. A máltai hatóságok már tavaly június 8-án megtagadták, hogy a Seefuchs járműve 126 migránssal a fedélzeten kikössön a szigeten, mindössze tengeri asszisztenciát ajánlottak fel. Végül az olaszországi Pozzallóban fogadták őket.

A Sea Watchot és a Sea Eye-t jelentős baloldali és globalista alapítványok támogatják, mint a németországbeli Heinrich Böll Alapítvány, a Rosa Luxemburg Alapítvány, az Amadeu Antonio Alapítvány és a Soros György féle Open Society Foundation.

Migránsok Szicília partjainál – Képünk illusztrációForrás: AFP/Gabriel Bouys

A nőket és a gyerekeket beengedték volna, de ebbe a migránsok nem mentek bele. A vízi jármű fedélzetén eredetileg 64 ember volt – 50 férfi, 12 nő és 2 gyerek –, akiket április 3-án vett fel a német hajó egy csónakból Líbia partjai előtt. Időközben két várandós nőt máltai kórházba vittek róla.

KAPCSOLÓDÓ CIKK