V4NA: Húsvéti tojásfestés okozott gondot egy migráns apának

2019.04.14. 07:49

Egy alsó-ausztriai iskola tanítónője szerint a húsvéti programokban minden egyes diáknak, még a muszlim vallásúaknak is részt kell vennie. Egy gyerek muszlim édesapja viszont más álláspontot képvisel a kérdésben – írta a V4NA.

Kisebb botrányt váltott ki Alsó-Ausztriában egy általános iskola tanítónője. A pedagógus szerint ugyanis a húsvéthoz kapcsolódó programokon az iskola minden tanulója részt kell vegyen. Függetlenül attól, hogy milyen vallású, írja a Kronen Zeitung című osztrák lap.

Egy 11 éves muszlim diák apja viszont más véleményen van. Szerinte a fiának nem kellene tojást festenie és barkát szednie, ugyanis nem keresztény, így nincs semmi köze a húsvéthoz.

„Mi muszlimok vagyunk. Miért kellene a fiamnak részt vennie a húsvéti előkészületekben?” – tette fel a kérdést az apa.

Hímes tojások – IllusztrációForrás: Shutterstock

A tanítónő a fogadóóráján udvariasan, de határozottan elmagyarázta a szülőnek, hogy a tojásfestés és a barka összekötése egy elfogadható program lehet a nem keresztény diákoknak is. Azt is hozzátette, hogy ha a gyerek nem csatlakozik a többi diákhoz, akkor új iskolát kell keresni neki.

A Kronen Zeitung cikke szerint a beszélgetés hatásos volt, ugyanis a fiú megjelent a foglalkozáson, sőt, még festéket is vitt magával.