Négyen haltak meg egy romániai buszbalesetben

2019.04.16. 14:46

Négy halálos áldozata van annak a horrorbalesetnek, amely a Buzau megyei Balhacu település közelében történt hétfő este. Egy 14 személyt szállító kisbusz egyelőre tisztázatlan körülmények között a Bukarest-Galac gyorsvonat elé hajtott – számolt be a Maszol.ro erdélyi hírportál.

A Buzau megyei hatóságok hétfő este vörös jelzésű riasztást adtak ki, 7 rohammentő osztaggal szálltak ki a baleset helyszínére.

Az első információk szerint a kisbusz Németországból szállított volna haza egy csoport vendégmunkást. 

A helyi sajtó úgy tudja, hogy a vonat 300-400 méteren keresztül tolta maga előtt az összezúzott járművet, mielőtt megállt volna.

A kisbuszban 14 román vendégmunkás utazott haza NémetországbólForrás: maszol.ro

Nyolc utas a járműben rekedt, a tűzoltók többórás mentési munka után is csak négy sérültet tudtak kiemelni a roncsból. 

Három személy, két férfi és egy nő még a helyszínen meghalt, holttestüket a tűzoltóknak kellett kivágniuk a kisbusz roncsai közül. A negyedik személy, egy 24 éves nő kedd reggel halt meg a Buzau Megyei Kórház intenzív osztályán – nyilatkozta Adrian Zoican, a kórház sürgősségi osztályának vezetője az Agerpres hírügynökségnek. 

Silviu Dinu rendőrkapitány, a Buzau megyei közlekedésrendészet vezetője elmondta, hogy az első vizsgálatok szerint a 2B jelzésű országúton közlekedő kisbusz sofőrje figyelmen kívül hagyta a Bilhacu település közelében levő vasúti átjáró leeresztett sorompóját, a fény- és hangjelzést, és összeütközött az érkező vonattal.

Később a román rendőrség megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, miszerint az Aradról Tulcea felé tartó kisbusz sofőrje elaludt a volánnál, ezért törte át a vasúti átjáró leeresztett sorompóját– írja a Maszol.ro .