Csúcson a bevándorlóbűnözés az olaszoknál, élen a nigériai migránsmaffia

emigráns bevándorló illegális
Immigrants stand on April 15, 2015 on the deck of a boat as they arrive in the Italian port of Messina in Sicily. Up to 400 illegal migrants died after their vessel capsized off the Libyan coast on April 12, said survivors who were brought to Italy, where tension is mounting over a surge in boat arrivals from North Africa. AFP PHOTO / GIOVANNI ISOLINO
Vágólapra másolva!
Tavaly minden ötödik letartóztatott ember külföldi volt Olaszországban, annak ellenére, hogy a lakosságnak még a tizedét sem érik el a nem olasz származásúak.
Vágólapra másolva!

Az Il Giornale olasz újság beszámolója szerint 2018-ban az 5173 letartóztatott bűnözőből 990 külföldön született. Közülük is a legnagyobb csoportot a nigériaiak és albánok tették ki, utánuk következtek a marokkóiak, a románok és a tunéziaiak.

Maga a statisztika a bűnelkövetésen túl azért is nagyon szomorú, mert ezekből kiderül, hogy

a letartóztatások ötödét úgy sikerült elérni a külföldi születésűeknek, hogy az ország teljes népességének mindössze a 8,7 százalékát teszik ki.

Az egyik legnagyobb gondot ezek közül is a nigériai bűnszervezetek jelentik, akik Szicíliában már a hírhedt Cosa Nostrával is vetekednek. Részt vesznek a migránsok becsempészésében, illetve Afrikából szexrabszolgákat hoznak be Európába, de ugyanígy komoly piacot szereztek maguknak a drogkereskedelemben is. Ami pedig különösen

kiemeli a nigériaiakat a többi bűnszervezet közül, hogy rendkívül brutális módszereik vannak.

Ilyen volt például egy Pamela Mastropietro nevű 18 éves olasz lány tavaly januári meggyilkolása is, akit megcsonkítottak és feldaraboltak. Az első számú gyanúsított egy nigériai drogdíler volt, aki szorosan kapcsolódik az afrikai hálózathoz.

Alessandro Meluzzi olasz kriminológus szerint az elkövetés módja nagyon is megegyezik azzal, amit a nigériai bűnözők saját országukban alkalmaznak. Főleg a feldarabolás, de volt példa arra is korábban, hogy egyes részeit megették az áldozatnak.

Olaszországban Matteo Salvini belügyminiszter az illegális bevándorlás megfékezésén túl tavaly év végén már meg is kezdte a nigériai migránsok bűnbandáinak felszámolását, decemberben például Torinóban tartóztattak le nyolc nigériai bevándorlót, akik

a korábbi letartóztatottakhoz hasonlóan szintén humanitárius célú tartózkodási engedéllyel lehetnek a dél-európai országban.

Azon túl pedig, hogy minden ötödik letartóztatott ember külföldi születésű, az összes elkövetett bűncselekményt tekintve még magasabb lehet az arányuk, akár az összes bűncselekmény harmadát is ők követhették el.

A nigériaiak erőszakos európai térnyeréséről már beszámoltunk, ugyanis több országban is megerősödtek a prostitúción és a drogkereskedelmen keresztül. A legaggasztóbb Franciaországban és Németországban a helyzet, de az afrikai kábítószer-maffia Bécsbe is betette a lábát, adatok szerint a kábítószerárusok 80%-a nigériai migráns.