Elfogtak egy feltételezett terroristát Marokkóban

2019.04.17. 18:02

A marokkói hatóságok elfogtak egy feltételezett dzsihadista terroristát, aki a gyanú szerint a spanyolországi Sevillában készülhetett támadásra.

A spanyol belügyminisztérium szerdán rövid közleményében mindössze annyit írt, hogy a feltételezett terrorista sevillai lakásában házkutatás zajlik, de nem adott részletesebb tájékoztatást a gyanúsított személyéről, sem a nyomozásról, amelyet a Spanyolország és Marokkó rendőri és hírszerzési szervei közösen folytattak.

A belügyminisztérium emellett beszámolt arról, hogy a húsvéti ünnepek, majd az azt követő általános parlamenti választások miatt a múlt héten megerősítette a rendvédelmi szervek készültségét a biztonság garantálása érdekében.

Fokozott rendőri jelenlétre lehet számítani például a közlekedési csomópontoknál, tömegrendezvények és vallási események helyszínein.

Spanyolországban a húsvét a belföldi és külföldről érkező turizmus számára is nagy vonzerővel bír. Az ünnepek alatt rengetegen vannak az utcákon és vesznek részt a látványos külsőségek közepette zajló katolikus körmeneteken.