Öngyilkos lett a nő, aki miatt 150 iskolát zártak be Denver környékén

2019.04.17. 20:04

Mintegy 20 iskolát zártak le fegyveres támadás veszélye miatt az amerikai Denver városában szerdán. A támadással fenyegetőző 18 éves nő később öngyilkos lett.

A coloradói fővárosban 20, a város környékén pedig mintegy további 130 iskolát zártak le, mert egy 18 éves, Sol Pais nevű floridai nő azzal fenyegetőzött, hogy a columbine-i középiskolai tömegmészárlás huszadik évfordulóján támadásokat intéz oktatási intézmények ellen.

A BBC szerint a nőt később holtan találták a hatóságok, öngyilkos lett.

Sol PaisForrás: AFP/Ho

Az információt később az FBI is megerősítette.

Megszállotja volt a columbine-i vérengzésnek

Korábban a CBS televíziónak Dean Phillips, a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) coloradói vezetője hihető fenyegetésről beszélt. Az amerikai hatóságok országos körözést adtak ki Pais ellen, akit – mivel állítólag fegyver van nála – különösen veszélyesnek minősítettek.

Az FBI információi szerint kedden érkezett Miamiból Coloradóba, és azonnal fegyvert és lőszert vásárolt. Megszállottja a columbine-i vérengzésnek 
 – fogalmazott Dean Phillips.

A Denver közelében fekvő Columbine város középiskolájában 1999. április 20-án két tizenéves diák követett el tömegmészárlást: meggyilkolt 12 diákot és egy tanárt, megsebesített több mint húsz embert, majd a fegyveres ámokfutás után öngyilkosságot követett el.