Buszbaleset Madeirán, legalább 28 halott

Canico, 2019. április 17. Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Portugáliához tartozó Madeira szigetén, Canicóban 2019. április 17-én. A SIC Noticias portugál hírtelevízió szerint legalább huszonnyolcan vesztették életüket a turistákat szállító busz balesetében. MTI/EPA-LUSA/Homem Gouveia
Vágólapra másolva!
Lefordult az útról, és egy házra sodródott egy német turistákat szállító busz a Portugálihoz tartozó Madeira szigetén. A balesetnek legalább 28 halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

A BBC szerint

legalább 28-an meghaltak a balesetben.

A SIC Noticias portugál hírtelevízió beszámolója szerint számos mentő érkezett ki a baleset helyszínére. A BBC úgy tudja, hogy oda tart a Marcelo Rebelo de Sousa, portugál miniszterelnök is.

Filipe Sousa, Canico település polgármestere is megerősítette a helyi médiának, hogy 28 a halálos áldozatok száma, köztük 11 férfi és 17 nő.

Közülök négyen nem a busz utasai voltak.

Mentőalakulatok tagjai a buszbaleset helyszínén a Portugáliához tartozó Madeira szigetén, Canicóban Forrás: MTI/EPA-LUSA/Homem Gouveia

A Mirror a helyi médiára hivatkozva azt írja, hogy este fél hét körül a sofőr elvesztette uralmát a busz felett egy kanyarnál, más források szerint viszont a fék nem működött.

A Mirror úgy tudja, hogy német turisták utaztak a buszon, és körülbelül 50-en lehettek. A német külügyminisztérium szerda esti állásfoglalása szerint "feltehetően németek is lehettek az áldozatok között".

– A lisszaboni német nagykövetség munkatársai felvették a kapcsolatot a helyi hatóságokkal – közölte a külügyi tárca egyik szóvivője a dpa német hírügynökség megkeresésére.

A Mirror szerint a busz egy háznak csapódott.

- mondta Filipe Sousa. Hozzátette: a buszon utazó turisták többsége német állampolgár volt.

A portugál sofőr és a túravezető is a sérültek között van.

Helyi források szerint a sérültek közül sokakat szállítottak a Cruz de Carvalho kórházba, míg másokat a helyszínen látnak el.

A szigeten legutóbb 2015-ben volt halálos buszbaleset, akkor öt olasz turista halt meg Sao Vincente-nél.