Vádat emeltek a New Yorki katedrálist felgyújtani akaró férfi ellen

2019.04.18. 21:24

New Yorkban vádat emeltek a Szent Patrik-katedrálisba szerdán este benzines palackokkal behatolni próbáló férfi ellen – jelentette be a New York-i rendőrség.

A 37 éves Marc Lamparello ellen gyújtogatás kísérlete, felelőtlen veszélyeztetés és birtokháborítás miatt emeltek vádat.

Ahogy az Origo is beszámolt róla, a férfi két benzines palackkal felszerelkezve akart bejutni a Manhattan szívében fekvő katolikus templomba, szerdán este, helyi idő szerint este nyolc óra előtt pár perccel.

Be is jutott a katedrális ajtaján, de a biztonsági őrök ott feltartóztatták, és hívták a rendőröket. Dulakodásra nem került sor, mert Marc Lamparello megadta magát a rendőröknek.

A kifejezetten zavart idegállapotban lévő férfinál gyufát és gyúlékony folyadékot is találtak. Az intézkedés közben a két palackból némi benzin ömlött a templom kövezetére.

A helyi média információi szerint Lamparellót korábban New Jersey-ben már letartóztatták birtokháborításért.

Az incidens nagy visszhangot váltott ki, hiszen alig két nappal azt követően történt, hogy Párizsban leégett a Notre-Dame székesegyház, és néhány héttel az után, hogy Louisianában gyújtogatásért és gyűlölet-bűncselekményért letartóztattak egy férfit, mert március végén három afroamerikai templomot gyújtott fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK