A magyar kormány gyorssegélyt ajánl fel a Srí Lanka-i súlyos sérülteknek

Srí Lanka, terror, templomokban robbantottak, 2019.04.21.
A Pakistani soldier stands guard on the roof of a Methodist Church during the Easter service in Quetta on April 21, 2019. - A series of eight devastating bomb blasts ripped through high-end hotels and churches holding Easter services in Sri Lanka on April 21, killing nearly 160 people, including dozens of foreigners. (Photo by BANARAS KHAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára azt mondta, a magyar kormány 9 millió forint gyorssegélyt ajánl fel a húsvétvasárnap Srí Lankán elkövetett merényletek súlyosan sérült túlélőinek és az árván maradt gyerekeknek.
Vágólapra másolva!

Azbej Tristan az M1 csatornán azt mondta, ezt követően megvizsgálják a további, nagyobb léptékű segítségnyújtás lehetőségét.

Az államtitkár azt is mondta, a több mint 290 halálos áldozatot követelő terrortámadások után az első feladat az, hogy együttérzésről biztosítsák az áldozatokat.

– mondta.

Hét öngyilkos merénylő robbantott vasárnap a Srí Lanka-i templomokban és hotelekben Forrás: AFP/Banaras Khan

Szerinte jelenleg a világon a legüldözöttebb vallás a kereszténység. A keresztényüldözés évente több mint négyezer halálos áldozatot követel, mégsem ezzel foglalkoznak a nagy nemzetközi szervezetek és a nyugati kormányok. Azt mondta, a magyar kormány ezért indította el 2016-ban a Hungary Helps programot, amelynek fontos része az üldözött keresztények megsegítése.

– mondta Azbej Tristan. Szerinte keresztényüldözésről még nem lehet beszélni nyugaton, de egyre súlyosabb keresztényellenességről igen, és a kormány ezt elutasítja.

Céljuk az üldözött keresztény közösség megóvása, ami a keresztényellenes politikának „szemet szúr”. Másik fontos programpontjuk, hogy a migrációt helyben, humanitárius segítségnyújtással előzzék meg, ez pedig a bevándorláspárti erőknek nem tetszik, ezért támadják a magyar kormányt.