A Srí Lanka-i támadások minden keresztényt megrendítettek

Srí Lanka, terror, templomokban robbantottak, 2019.04.21. galéria
Sri Lankan police stand at the site of an explosion in a restaurant area of the luxury Shangri-La Hotel in Colombo on April 21, 2019. - At least 42 people were killed April 21 in a string of blasts at hotels and churches in Sri Lanka as worshippers attended Easter services, a police official told AFP. (Photo by ISHARA S. KODIKARA / AFP)
Vágólapra másolva!
A húsvét vasárnapján elkövetett merényletek a világ összes keresztényét megrendítették, akkor is, ha Srí Lanka messze van tőlük – mondta Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára az M1 aktuális csatorna hétfői műsorában.
Vágólapra másolva!

Fischl Vilmos, a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) főtitkára szerint a radikális muzulmánok Srí Lanka katolikus kisebbségét célpontnak tekintik, amiért a keresztény felekezet közvetítő szerepet vállal a tamilok és a szingalézek konfliktusában.

A felrobbantott Shangri-La Hotel Forrás: AFP/Ishara S. Kodikara

Nehezményezte azt is, hogy iszlamista szervezetek a párizsi Notre-Dame leégésén örvendeztek, és hangsúlyozta, hogy

minden vallásnak határozottan föl kell lépnie a szélsőségeivel szemben.

Az ökumenikus szervezet vezetője úgy vélekedett, a terrortámadások közömbössé teszik a közvéleményt. A keresztényeknek azonban ilyenkor is tudniuk kell, hogy Krisztus feltámadása felekezettől függetlenül mindannyiukat összeköti.