Egyre több német politikus szólal fel a keresztényüldözéssel szemben

2019.04.24. 10:11

Mintha kezdenének felébredni a német politikusok is a világban tapasztalható keresztényellenesség kapcsán. Egyre többen merik felhívni a figyelmet arra, hogy napi szinten tapasztalható egy olyan jelenség, amely a keresztény hitű emberek rendszeres, napi szintű terrorizálásával jár együtt, rosszabb esetben templomokban, szállodákban robbantanak, ahogy tették ezt húsvétvasárnap is Srí Lankán, emberek százait lemészárolva, megnyomorítva. 

A német fővárosban, Berlinben is felfigyeltek a keresztényüldözésre a Magyar Hírlap cikke szerint. 

Markus Grübel kereszténydemokrata (CDU-s) politikus, a német kormány vallásszabadságért felelős biztosa szerint a muszlim radikálisok célkeresztjében állnak a keresztények világszerte, bár azt hozzátette, hogy Németországban ilyen veszély jelenleg nincs.

Volker Kauder, a CDU korábbi frakcióvezetője pedig a Bildnek úgy fogalmazott, nagy aggodalommal figyeli a növekvő keresztényüldözést Ázsiában. Hozzátette,
a buddhisták, hinduk és muszlimok „nacionalista mozgalmai" egyre militánsabbak lesznek,ezért Berlinnek mások mellett a Srí Lanka-i vezetésre is nyomást kell gyakorolnia, hogy védjék jobban a templomokat.

Volker Kauder, a CDU-CSU korábbi frakcióvezetőjeForrás: AFP/Tobias Schwarz

Hermann Gröhe, a CDU frakciójának vallási ügyekért felelős szóvivője a Rheinischen Postnak azt mondta, a vallási intolerancia napjainkban elsősorban a keresztények ellen irányul.

Michael Theurer, a szabaddemokrata FDP frakcióvezető-helyettese szintén felhívta a figyelmet, hogy több mint százmillió keresztény él olyan országban, ahol a vallásuk gyakorlásához fűződő emberi jogukat korlátozzák, több országban is ők a legnagyobb üldözött közösség. 

KAPCSOLÓDÓ CIKK