Csoda Új-Zélandnál, túlélték a lezuhanó helikoptert és a fagyos vizet is

2019.04.24. 10:24

Lezuhant egy helikopter hétfőn Új-Zélandtól délre, három emberrel a fedélzetén. A gép a hideg óceánba csapódott. A férfiak csodával határos módon, de túlélték a zuhanást, és a jeges vizet is. A megtalálóik is alig hittek a szemüknek - írta az esetről a Reuters.

A helikopter egyébként egy bajba került halászhajó legénységének segített volna, amikor lezuhant. A fedélzetén hárman voltak, a pilóta Andrew Hefford, és a mentőszemélyzet, John Lambeth és Lester Stevens. 

Bár a trió kapott speciális kiképzést, húsz percig tartott, míg sötétben, a jeges óceánból partot értek. Ott építettek egy kunyhót, és várták, hogy valaki rájuk találjon. Ez másnap hajnalban történt meg. 

A nyilatkozataik szerint maguk sem hittek abban, hogy túlélik a kalandot, mint ahogy a keresésükre indult csoport sem. Éppen ezért szinte alig hittek a szemüknek, amikor élve megtalálták a három férfit.

Stevens szerényen csak annyit mondott: Tettük azt, ami a túléléshez szükséges volt. Azt is mondta, hogy a 25 éves pályafutása alatt ez volt az első balesete, de nem fél visszatérni a levegőbe.