Még mindig nem tudni, mennyi pénzt kapott Brüsszelből a terroristavezér

2019.04.24. 16:42

A kormánypártok továbbra is világos választ várnak Brüsszeltől, pontosan mennyi pénzt és mennyi ideig utaltak Hasszán F. terroristavezérnek – mondta Nacsa Lőrinc, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakciószóvivője a kormánypártok álláspontját tolmácsolva.

A kormánypárti politikus kiemelte: Brüsszel hetek óta nem ad egyenes választ a szír terroristavezér ügyében.

Máig nem tudják, mennyi pénzt kapott Brüsszelből Hasszán F., és hány alkalommal töltötték fel a kártyáját.

Arra sem kaptak választ, mennyi időn át pénzelték így a terroristavezért.

Hogyan ment át az ellenőrzésen, illetve volt-e egyáltalán bármilyen ellenőrzés? – sorolta a kérdéseket a frakciószóvivő, aki azt mondta, Brüsszel terel és nem ad egyenes válaszokat a már több alkalommal is feltett kérdéseikre.

Mára biztossá vált, hogy a migránskártyák alkalmasak a migráció és a terrorizmus finanszírozására, elősegítésére. A kormánypártok világos választ várnak, pontosan mennyi pénzt és mennyi ideig utaltak a terroristavezérnek az európai adófizetők pénzéből – jelentette ki a KDNP-s képviselő.
Kérdésre arról, hogy Hasszán F. letartóztatását három hónappal meghosszabbították, Nacsa Lőrinc azt mondta: látják azt a folyamatot, amit sokáig megpróbáltak, és még most is megpróbálnak eltagadni a brüsszeli bürokraták, hogy

a migráció elősegítése és finanszírozása együtt jár a terrorizmus növekedésével.

Hasszán F. ügyében is ezt láthatták – folytatta, kiemelve: minden ilyen ügy veszéllyel jár az európai polgárok biztonságára. Nem megengedhető, hogy terroristavezérek szabadon járkáljanak Európában, veszélyeztetve a családok biztonságát, életét – hangsúlyozta.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK